FOTO: Zilele Colegiului Național ”A.T.Laurian” au debutat cu lansarea ”Ghidului oportunităților de carieră din Județul Botoșani”.

FOTO: Zilele Colegiului Național ”A.T.Laurian” au debutat cu lansarea ”Ghidului oportunităților de carieră din Județul Botoșani”.

Zilele Colegiului Național ”A.T.Laurian” au debutat în avans odată cu lansarea ”Ghidului oportunităților de carieră din Județul Botoșani”.

Pentru a marca sărbătoarea celor 160 de ani de Laurian, elevii și colaboratorii lor din cadrul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) din Botoșani au considerat perfectă ocazia pentru a ieși pe ”piață” cu un produs propriu. Este, practic, rodul unei colaborări din ultima perioadă dintre colegiul botoșănean și specialiștii camerei de comerț, în urma căreia a fost realizat un ghid menit să întâlnească nevoia de forță de muncă tânără și dinamică a angajatorilor cu dorința de a-și găsi un start în carieră al absolvenților de liceu sau facultate din Botoșani.

Laurienii claselor a XI-a și a X-a au fost operatori de interviu, aplicând, în cadrul proiectului, câteva sute de chestionare antreprenorilor din Botoșani, aflând astfel informații despre necesarul de forță de muncă, despre așteptările angajatorilor din mediul economic botoșănean și solicitările acestora către sistemul educațional. Datele au fost centralizate de Paul Ivan, coordonatorul de proiect și echipa sa de la Camera de Comerț, astfel încât ghidul final a fost printat și este la dispoziția oricărui absolvent aflat în căutarea unei oportunități de carieră.

Lansarea produsului și închiderea proiectului ”Cariera mea în Botoșani” a avut loc joi, 14 noiembrie, la sediul CCIA, în prezența unor reprezentanți ai principalilor parteneri de pe piața muncii. Inspectorul școlar Romică Vărvăruc, Teodor Dimitriu, directorul Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă, au fost alături de Iacob Loredana, consilier în cadrul Direcției Dezvoltare și Promovare a Consiliului Județean ce a reprezentat finanțatorul proiectului.

Cei mai entuziasmați au fost, bineînțeles, elevii Colegiului Laurian care au avut satisfacția de a contribui la un ghid ce poate ajuta orice tânăr din Botoșani să-și găsească mai ușor un loc de muncă. Iar bucuria le-a fost și mai mare pentru că munca lor de agent de interviu a fost remunerată și premiată.

”Le mulțumesc tuturor celor implicați în proiect, în mod special elevilor de la Colegiul ”A.T.Laurian” pentru seriozitatea și eficiența cu care și-au îndeplinit rolul. Ghidul pe care l-am realizat împreună include o analiză structurală a pieței muncii, a dorințelor exprimate de angajatori, oferind, totodată, secretele unui bun curriculum vitae, ale unei scrisori de intenție sau ale unui interviu de succes”, a explicat Paul Ivan.

Specialistul a arătat că antreprenorii botoșănenii pun un mare accent pe spiritul de echipă al angajaților lor, în timp ce instituțiilor de învățământ li se cere revizuirea programei pentru a corespunde nevoilor din economie, facilitarea relațiilor dintre absolvenți și companii, dar și mai multă practică în programă. Ghidul va fi postat și on-line, pentru a putea fi accesat de orice tânăr interesat.    

(Irina Siminiceanu)






 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Află despre noutățile din industria SEO, îmbunătățește-ți cunoștințele și socializează cu oameni deosebiți din domeniu, SEO Vibes on Tour, București

astăzi, 14:42
7

SEO Vibes on Tour este un super eveniment special dedicat celor care pasionați de lumea SEO, iar scopul lui este de a aduce împreună specialiștii de SEO pentru a-și îmbunătăți cuno...

USR Botoșani: Bani de reabilitări stradale și căldură în școli, la un pas de a fi dați de primarul Andrei pe campania sa electorală

astăzi, 13:33
115

În condițiile în care botoșănenii își rup mașinile de ani de zile pe străzile denivelate din Municipiul Botoșani și în condițiile în care elevii sunt puși să-...

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
1403

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...