Elevii se pot pregati online pentru proba la informatica a Bacalaureatului!

Elevii se pot pregati online pentru proba la informatica a Bacalaureatului!

Elevii care vor sustine Bacalaureatul la Informatica pot beneficia de meditatii online prin intermediul platformei WellCode.ro, dezvoltata de o echipa de IT-isti romani cu internship la Google sau Facebook.

Potrivit unui comunicat remis presei, platforma online contine o serie de peste 200 de lectii si probleme care ii vor pregati pe tineri nu doar pentru Bacalaureat, ci mai ales pentru o viitoare cariera in domeniul informatic.

Fiecare concept nou este explicat cu exemple din viata reala, astfel incat beneficiarii cursurilor online sa inteleaga unde se pot aplica aceste cunostinte nou invatate.

Dupa fiecare lectie pe care cursantul a parcurs-o, acesta isi va evalua cunostintele printr-un examen de tip grila, iar in cazul in care a raspuns gresit la anumite intrebari platforma nu il va "pedepsi", ci va avea ocazia sa reciteasca acele parti din curs pe care nu le-a inteles si sa le aprofundeze mai bine.

"Dincolo de cursurile strict teoretice, platforma va evalua abilitatile cursantilor si prin exercitii aplicative, in cadrul carora acestia vor scrie un program informatic de la zero in limbajul de programare C++, iar rezultatele evaluarilor vor fi emise in cateva secunde.

In cazul in care nu au inteles unele aspecte de ordin tehnic sau pur si simplu nu reusesc sa rezolve problema din timpul testului, cursantii pot lasa un comentariu, iar organizatorii proiectului sau cei peste 20.000 de membri inregistrati pe platforma ii vor oferi suport", sustine sursa citata.

In septembrie 2017, a fost lansat primul modul al platformei cu ajutorul caruia multi cursanti care nu detineau notiunile de baza au beneficiat de progrese vizibile, iar la ora actuala platforma contine doua module, peste 200 de lectii si probleme si peste 20.000 de membri activi.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un polițist din Botoșani a cheltuit banii furați de la un bătrân, pe care tâlharii îi restituiseră!

astăzi, 15:34
190

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe Ionuț-Cezar S., agent de poliție judiciară la Secția de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani, la doi ani de închisoare cu suspendarea execut...

Rugăciune pentru cei bolnavi într-o parohie din Botoșani. ”Vă rog și pe dumneavoastră să pomeniți aceste nume” (Foto)

astăzi, 15:14
234

Credincioșii s-au rugat joi seara alături de preoți pentru cei bolnavi și neputincioși. Oameni care au mare nevoie de rugăciunea semenilor.Joi seara, 18 aprilie, cinci preoți au slujit Tain...

Luptătorii greco-romani de la LPS Botoșani, lideri incontestabili la nivel național! (foto)

astăzi, 14:49
68

În perioada 12 – 14 aprilie 2024, sportivii din cadrul secției de lupte a Liceului cu Program Sportiv (LPS) din Botoșani au participat la Finala Cupei României pentru categoria de ...