Distracţie mare de Ziua Europei la Liceul Tehnologic "Elie Radu" - FOTO

Distracţie mare de Ziua Europei la Liceul Tehnologic "Elie Radu" - FOTO

Elevi şi profesori, părinţi şi bunici au lăsat cursurile deoparte şi treburile de pe acasă şi, timp două-trei ore, au ieşit în curte la plantat copaci. Evenimentul nu a avut loc aşa... la întâmplare, ci foarte bine organizat şi chiar în şase ţări în acelaşi timp. 

Concret, este vorba despre un proiect coordonat de un liceu din Turcia, la care Liceul „Elie Radu” este partener, alături de unităţi de acelaşi nivel din  Estonia, Italia, Spania şi Bulgaria, evenimentul de joi fiind, aşadar, unul eTwinning. 

„Proiectul se intitulează "Reflection of Generations" iar ideea lui este mai mult decât binevenită pentru a apropia din nou generaţiile, familia, elevii şi şcoala. Asta pentru că tehnologia, în principal, a distanţat mult părinţii de copii, cel puţin ca preocupări, iar de bunici nu mai vorbim. S-a ajuns la situaţii în care tinerii mai petrec timp alături de familia completă doar la sărbătorile mari ale anului”, sunt explicaţiile Alinei Badea, directorul edificiului liceal botoşănean.  

Aşadar profesorii au venit cu ideea ca plantatul copacilor să intre în rândul sărbătorilor anuale. O activitate în care generaţiile se întâlnesc şi se bucură de cunoştinţele sau priceperile, sprinteneala sau dexteritatea specifice fiecărei generaţii.  

Evenimentul de plantare simultană a copacilor ce reuneşte trei generaţii durează până pe 13 mai, inclusiv, deci toți partenerii din cele şase ţări derulează activităţi asemănătoare, postând fotografii şi schimbând impresii pe platforma eTwinning. Primii care au trimis dovezi ale unei distracţii asemănătoare au fost profesorii turci. (foto)

Liceul Tehnologic „Elie Radu” Botoşani a depus de asemenea  un proiect cu același nume pentru aprobarea finanţării în cadrul programului european Erasmus+, acțiunea cheie 2, “Parteneriate strategice pentru colaborare și dezvoltare”. “Dacă aplicaţia va fi finanţată elevii implicaţi în aceste activităţi vor putea să viziteze cele şase ţări şi să facă „face to face” schimb de impresii despre colaborarea între generaţii”, a explicat Luiza Beatrice Tiron, coordonatorul pe Botoşani al proiectului european. (Comunicat de presa)
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Videoreportaj: Punctele termice din Timișoara, reabilitate spectaculos de tineri cu idei

Luni, 19 August 2019
118

Peste 100 de voluntari din țară și din străinătate au început să reabiliteze și să dea culoare punctelor termice din Timișoara, conferind fațade artistice, dar și cu totul alte aspect...

Cel mai absurd transport din lume: aer montan la borcan, din Elveția. O doză costă 233 de euro

Luni, 19 August 2019
263

O companie elvețiană care livrează în Asia aer îmbuteliat în Munții Alpi se numără printre firmele nominalizate în acest an la câștigarea unui premiu care este atr...

„Atenție în Primăverii, se sapă către chinezi”

Luni, 19 August 2019
443

Un botoșănean a imortalizat două gropi care pun în dificultate șoferii din Botoșani, apărute pe strada Primăverii, și a făcut haz de necaz pe Facebook.„Atenție în ...