Daniel Funeriu: Acceptă președintele Iohannis, care pune educația la loc de frunte, propunerea PSD?

Daniel Funeriu: Acceptă președintele Iohannis, care pune educația la loc de frunte, propunerea PSD?

Va accepta Klaus Iohannis propunerea PSD ca Ecaterina Andronescu să fie ministru al Educației, în condițiile în care președintele și-a asumat ca proiect principal educația, întreabă fostul ministru Daniel Funeriu, într-o reacție la noua propunere a social-democraților pe portofoliul vacantat de Valentin Popa.

“Ca să fie clară treaba: dl. președinte, care pune educația la loc de frunte, e în fața unei co-responsabilități majore: acceptă sau nu propunerea PSD la educație?”, scrie Funeriu pe pagina sa Facebook. Fostul consilier prezidențial precizează că, potrivit Constituției, președintele are dreptul să refuze propunerea de ministru.

“Este, dacă vreți, la fel cu situația nominalizării lui Dăncilă, doar că propunerea actuală a demonstrat deja ce poate face”, punctează Funeriu.

Între timp, președintele Klaus Iohannis a dat un semnal negativ cu privire la propunerea PSD ca Ecaterina Andronescu să preia portofoliul educației.

“Am fost recent la un eveniment foarte frumos la Politehnica: se împlineau 200 de ani de învățământ tehnic în românesc, eveniment la care am participat cu plăcere. Neîntrebată, mi-a spus totuși dna Andronescu că ea în niciun caz nu va merge la Minister, că lucrurile nu merg bine. Aflu acum, cu surprindere, că este propusă. Va dura un pic până mă lămuresc dacă este dorința domniei sale să meargă sau numai dorința partidului sau dacă se face numai așa, o remaniere cu bucata“, a declarat liderul de la Cotroceni, scrie edupedu.ro.

Iohannis a adăugat că ar putea fi nevoie de numirea unui nou interimar la Educație, până la un răspuns, având în vedere că joi expiră interimatul deținut de Rovana Plumb pe acest portofoliu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

astăzi, 20:34
334

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

astăzi, 19:51
99

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

astăzi, 19:15
64

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...