A XIII-a ediție a Festivalului Concurs Interjudețean "Ion Creangă" și-a desemnat câștigătorii - FOTO

A XIII-a ediție a Festivalului Concurs Interjudețean "Ion Creangă" și-a desemnat câștigătorii - FOTO
Sâmbătă 23 martie  2019, s-a desfășurat cea de a XIII-a ediție a Festivalului Concurs Interjudețean "Ion Creangă", secțiunea interpretare și creații plastice/ măști.
 
Festivalul "Ion Creangă" este un concurs  interjudeţean cu tradiţie organizat de peste 12 ani de Şcoala Gimnazială "Ştefan cel Mare" şi se adresează copiilor din învăţământul  preprimar, primar şi gimnazial. În acest  an s-au înscris  peste 1000 de copii. (400 la secțiunea dramatizare și 600 la secțiunea creație plastică/ măști).
 
Prin proiect ne-am propus cunoaşterea şi aprofundarea operei lui Ion Creangă prin exploatarea tuturor competenţelor – de comunicare, de interpretare, de colaborare, de promovare a tradiţiilor populare, menite să păstreze vie flacăra artistică a marelui Ion Creangă şi de promovarea tinerelor talente. 

Elevii, indrumați de cadre didactice dedicate și creative, au demonstrat că stăpânesc arta dramatizării, transformând poveștile și amintirile îndrăgitului autor în scenete sau monologuri care au încântat publicul și l-a ținut „captiv” timp de peste  5 ore în  „Lumea Copilăriei”.

Toți participanții au primit premii, constând în cărți din opera marelui autor, dicționare, diplome, și cupe din ceramică pentru câștigătorii locului.
Anul acesta, marele trofeu al festivalului, o placheta gravată cu chipul marelui autor, a revenit  elevilor din clasa I de la Școala Gimnazială „Aurelian Stanciu” structura Văratec jud Suceava îndrumați de prof. Sandu Maria, pentru sceneta „La sfat cu Nică”.
 
Secțiunea creații plastice/ măști a adunat peste 600 de lucrări realizate de elevi din: Prahova, Bacău, Teleorman, Suceava, Galați, Ilfov, Vrancea, Vaslui, Dâmbovița, Neamț, Iași, Ialomița, București, Maramureș, Alba, Mehedinți, Rm .Vâlcea, Botoșani, fiind  inspirate din poveștile lui Ion Creangă. 

Organizatorii ediției a XIII-a a festivalului, prof. Ioana Avarvari şi Mariana Agache,  adresează mulțumiri colaboratorilor festivalului: „Uvertura Mall”, Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare”, „Kuty Ceramics S.R.L” Botoșani, Tipografia „Ria” și Asociația Învățătorilor din Botoșani pentru sprijinul financiar și moral, precum și pentru aprecierea și încrederea acordată. 

(Prof.  Agache Mariana)

VEZI AICI PREMIILE COMPETITIEI
 


 
 
 
 
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Muncii va trimite scrisori fiecărui pensionar privind recalcularea veniturilor. Decizia, luată după o discuție cu Dragnea și Dăncilă

Sâmbătă, 20 Aprilie 2019
261

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat sâmbătă seară că ministerul său va trimite pensionarilor câte o scrisoare în care vor fi informați în legătură cu situația ...

Încă un tramvai a sărit de pe șine. S-a întâmplat în zona industrială - FOTO

Sâmbătă, 20 Aprilie 2019
503

Săptămâna și incidentul pe liniile de tramvai! Botoșănenii spun că o tragedie se poate întâmpla în orice clipă, atrăgând atenția asupra pericolului pe care ...

Memoria zilei: Geniul din Botoșani care a revoluţionat ingineria, învăţământul tehnic şi domeniul construcţiilor de poduri!

Sâmbătă, 20 Aprilie 2019
353

Născut la Botoșani, Elie Radu a fost, în egală măsută, un luptător pentru drepturile profesionale ale inginerilor, a stimulat şi a îndrumat creația inginerească. A deținut şi fu...