A XIII-a ediție a Festivalului Concurs Interjudețean "Ion Creangă" și-a desemnat câștigătorii - FOTO

A XIII-a ediție a Festivalului Concurs Interjudețean "Ion Creangă" și-a desemnat câștigătorii - FOTO
Sâmbătă 23 martie  2019, s-a desfășurat cea de a XIII-a ediție a Festivalului Concurs Interjudețean "Ion Creangă", secțiunea interpretare și creații plastice/ măști.
 
Festivalul "Ion Creangă" este un concurs  interjudeţean cu tradiţie organizat de peste 12 ani de Şcoala Gimnazială "Ştefan cel Mare" şi se adresează copiilor din învăţământul  preprimar, primar şi gimnazial. În acest  an s-au înscris  peste 1000 de copii. (400 la secțiunea dramatizare și 600 la secțiunea creație plastică/ măști).
 
Prin proiect ne-am propus cunoaşterea şi aprofundarea operei lui Ion Creangă prin exploatarea tuturor competenţelor – de comunicare, de interpretare, de colaborare, de promovare a tradiţiilor populare, menite să păstreze vie flacăra artistică a marelui Ion Creangă şi de promovarea tinerelor talente. 

Elevii, indrumați de cadre didactice dedicate și creative, au demonstrat că stăpânesc arta dramatizării, transformând poveștile și amintirile îndrăgitului autor în scenete sau monologuri care au încântat publicul și l-a ținut „captiv” timp de peste  5 ore în  „Lumea Copilăriei”.

Toți participanții au primit premii, constând în cărți din opera marelui autor, dicționare, diplome, și cupe din ceramică pentru câștigătorii locului.
Anul acesta, marele trofeu al festivalului, o placheta gravată cu chipul marelui autor, a revenit  elevilor din clasa I de la Școala Gimnazială „Aurelian Stanciu” structura Văratec jud Suceava îndrumați de prof. Sandu Maria, pentru sceneta „La sfat cu Nică”.
 
Secțiunea creații plastice/ măști a adunat peste 600 de lucrări realizate de elevi din: Prahova, Bacău, Teleorman, Suceava, Galați, Ilfov, Vrancea, Vaslui, Dâmbovița, Neamț, Iași, Ialomița, București, Maramureș, Alba, Mehedinți, Rm .Vâlcea, Botoșani, fiind  inspirate din poveștile lui Ion Creangă. 

Organizatorii ediției a XIII-a a festivalului, prof. Ioana Avarvari şi Mariana Agache,  adresează mulțumiri colaboratorilor festivalului: „Uvertura Mall”, Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare”, „Kuty Ceramics S.R.L” Botoșani, Tipografia „Ria” și Asociația Învățătorilor din Botoșani pentru sprijinul financiar și moral, precum și pentru aprecierea și încrederea acordată. 

(Prof.  Agache Mariana)

VEZI AICI PREMIILE COMPETITIEI
 


 
 
 
 
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ACUM: Ședință cu puzderie de oficialități la Prefectură. Doar un ministru a mai ajuns la Botoșani, din doi „promiși” de PNL

astăzi, 11:11
101

Sala de ședințe „Nicoale Iorga” a Palatului Administrativ din municipiul Botoșani este plină de oficialități. Peste 100 de persoane s-au întrunit, în prima parte a zilei ...

Un nou ajutor din bani publici. Sute de mii de euro acordate societății Nova Apaserv de Consiliul Județean

astăzi, 10:34
71

Consiliul Județean Botoșani se implică din nou în degajarea financiară a societății SC Nova Apaserv SA, prin mărirea capitalului social al acesteia. Practic, este vorba despre un aport de...

Peste 120 de botoșăneni izolați la domiciliu din cauza coronavirusului

astăzi, 10:13
410

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) au anunțat că, în momentul de față, în județul Botoșani sunt monitorizate 124 de persoane izolate la domiciliu, pentru elimina...