Un botoșănean a obținut o producție de floarea-soarelui de 4.020 kilograme pe hectar

Un botoșănean a obținut o producție de floarea-soarelui de 4.020 kilograme pe hectar

Cea mai mare producție de floarea-soarelui din Botoșani a fost în acest an de 4.020 kilograme pe hectar.  

Aceasta a fost obținută de Nicolae Zamoșteanu, un agricultor din Dorohoi care are practic cele mai bune performanțe la cultura de floarea-soarelui din județul Botoșani.

Acesta lucrează 136 hectare de teren, iar pe 45 de hectare a avut în acest an floarea-soarelui. Hibridul P64LE25 de la Pioneer® i-a oferit 4.020 kg/ha.

Anunțul a fost făcut de Agrointel.ro care a realizat un clasament al producțiilor de floare a soarelui în regiunea Moldovei și care arată că un sucevean a obținut cu acest hibrid de floarea-soarelui nu mai puțin de 4.496 de kilograme la hectar.

“A fost un an fără probleme, nu am prășit cultura, dar hibridul s-a comportat foarte bine. Am recoltat la sfârșitul lunii august, iar anul viitor voi semăna circa 50 ha cu floare și cred că voi alege același hibrid”, a explicat agricultorul celor de la Agrointel.ro.

Anul trecut, la această cultură, România a înregistrat, în medie, randamente de 2,9 tone/hectar, cu peste o treime mai mult decât media pe cinci ani.

În timp ce condițiile meteorologice au ajutat culturile de floarea-soarelui să se dezvolte în 2018, creșterea randamentelor în ultimii ani poate fi atribuită și îmbunătățirii creșterii și dezvoltării în domeniul ameliorării plantelor și al geneticii, ajutând agricultorii să cultive semințe mai multe și de calitate mai bună pe terenurile lor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sub paza Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, BULETINELE de vot pentru turul doi au ajuns la Botoșani

astăzi, 18:25
168

Atât buletinele de vot necesare pentru cel de-al doilea tur de scrutin la alegerile prezidențiale, cât şi procesele verbale de consemnare a rezultatelor votării, respectiv timbrele auto...

Botoșăneancă oprită în ultima clipă de la un gest cumplit

astăzi, 18:22
513

O femeie de 40 de ani, din Botoşani, a ajuns la Urgenţe după ce a încercat să îşi pună capăt zilelor. Norocul a făcut ca aceasta să fie găsită în timp util de către mama ...

CSM Botoșani: "Mergem la Cluj să ne calificăm!" Optimism după o tragere norocoasă!

astăzi, 18:15
83

CSM Botoșani a avut noroc la tragerea la sorți a optimilor de finală din Cupă României, și a evitat adversari precum Dinamo București sau HC Dobrogea SUD Constanța. Trupa lui Radu Roșu s...