Un botoșănean a obținut o producție de floarea-soarelui de 4.020 kilograme pe hectar

Un botoșănean a obținut o producție de floarea-soarelui de 4.020 kilograme pe hectar

Cea mai mare producție de floarea-soarelui din Botoșani a fost în acest an de 4.020 kilograme pe hectar.  

Aceasta a fost obținută de Nicolae Zamoșteanu, un agricultor din Dorohoi care are practic cele mai bune performanțe la cultura de floarea-soarelui din județul Botoșani.

Acesta lucrează 136 hectare de teren, iar pe 45 de hectare a avut în acest an floarea-soarelui. Hibridul P64LE25 de la Pioneer® i-a oferit 4.020 kg/ha.

Anunțul a fost făcut de Agrointel.ro care a realizat un clasament al producțiilor de floare a soarelui în regiunea Moldovei și care arată că un sucevean a obținut cu acest hibrid de floarea-soarelui nu mai puțin de 4.496 de kilograme la hectar.

“A fost un an fără probleme, nu am prășit cultura, dar hibridul s-a comportat foarte bine. Am recoltat la sfârșitul lunii august, iar anul viitor voi semăna circa 50 ha cu floare și cred că voi alege același hibrid”, a explicat agricultorul celor de la Agrointel.ro.

Anul trecut, la această cultură, România a înregistrat, în medie, randamente de 2,9 tone/hectar, cu peste o treime mai mult decât media pe cinci ani.

În timp ce condițiile meteorologice au ajutat culturile de floarea-soarelui să se dezvolte în 2018, creșterea randamentelor în ultimii ani poate fi atribuită și îmbunătățirii creșterii și dezvoltării în domeniul ameliorării plantelor și al geneticii, ajutând agricultorii să cultive semințe mai multe și de calitate mai bună pe terenurile lor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La asta nu se aștepta nimeni: lama, un animal care a evoluat 40 de milioane de ani, oferă soluții împotriva noului coronavirus

astăzi, 09:16
133

Anticorpii lamelor au arătat că neutralizează coronavirusul în laborator, au anunțat cercetătorii britanici. Anunțul a fost făcut de BBC care citează publicația de specialitate Nature S...

Senatorul PSD Lucian Trufin: „Eu nu votez un proiect de lege al Guvernului plin de abuzuri împotriva românilor”

astăzi, 08:57
58

Comunicat:​Decizia Curții Constituționale din 25 iunie a fost una clară: izolarea și carantinarea pot fi aplicate doar prin lege, nicidecum printr-un ordin de ministru. Lăsată fără instr...

Clasele de școală profesională pot fi transformate în clase de liceu pentru elevii rămași fără locuri la admitere

astăzi, 08:39
153

Clasele de școală profesională pot fi transformate în clase pentru liceu, dacă inspectoratele școlare vor solicita asta, a declarat secretarul de stat din Ministerul Educației, Luminița B...