Structură DGAF, desființată prin OUG: Inspectori antifraudă transferați la parchete

Structură DGAF, desființată prin OUG: Inspectori antifraudă transferați la parchete
Inspectorii antifraudă din Direcția de Combatere a Fraudelor, structură a Direcției Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) vor fi transferați în curând la parchetele din țară ca specialiști, întrucât Direcția de Combatere a Fraudelor va fi desființată prin ordonanță de urgență, conform unui proiect de act normativ aflat în dezbatere la Ministerul Justiției.

Una dintre structurile DGAF va fi desființată în curând, după ce va fi adoptat și publicat în Monitorul Oficial Proiectul de OUG privind unele măsuri referitoare la inspectorii antifraudă din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală – Direcția de Combatere a Fraudelor.
 
Documentul aflat acum în dezbatere la Ministerul Justiției va tranșa astfel nelămuririle privind statutul celor detașați din Direcția de Combatere a Fraudelor  la parchetele din țară. Inspectorii antifraudă din direcția ce va fi desființată nu vor fi dați afară, ci vor fi transferați în cadrul parchetelor pe posturi de specialiști. Posturile din această direcție, potrivit proiectului, vor reveni celorlalte structuri ale DGAF.
 
Potrivit avocatnet.ro, inspectorii antifraudă deveniți specialiști în parchetele din țară se vor afla sub conducerea procurorilor, având calitatea de funcționari publici. Pe viitor, ocuparea unor astfel de posturi se va face prin concurs, prin ordin al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
 
Inspectorii din această direcție ce va fi desființată sunt detașați în cadrul parchetelor din țară, conform legii. Practic, direcția a funcționat tocmai ca să livreze parchetelor specialiștii necesari, prin detașare, iar asta a făcut ca detașarea, chestiune ce ar trebui să fie excepțională, să fie regula în ceea ce privește angajații acestei direcții. Din toată acestă schemă, potrivit expunerii de motive a proiectului, a ieșit o situație atipică în persoana acestor inspectori.
 
Atenție! Proiectul de OUG nu se aplică momentan. El trebuie adoptat de Guvern și publicat în Monitorul Oficial ca să producă efecte juridice.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Copii dintr-o comună, "La taifas" cu un rapsod, despre tradițiile locale

astăzi, 15:42
85

Joi, 18 iulie a.c., Asociaţia Cultural-Artistică “Albeșteanca”, din comuna căreia îi poartă numele, a desfăşurat cea de a doua activitate din cadrul proiectului "Tr...

Bărbat anchetat pentru pescuit ilegal, după ce a fost depistat de jandarmi

astăzi, 14:57
166

Un bărbat care pescuia lângă râul Prut, utilizând o plasă cu lungimea de 45 de metri, a fost depistat de jandarmi în cadrul unei acțiuni executate joi dimineață...

Familie internată, după o masă cu ciuperci

astăzi, 14:37
115

Şase persoane din județ, de 32, 40, 50, respectiv 57 de ani, printre care și doi copii de 8, respectiv 9 ani, au ajuns joi la Urgenţe, după ce au mâncat ciuperci culese ...