Structură DGAF, desființată prin OUG: Inspectori antifraudă transferați la parchete

Structură DGAF, desființată prin OUG: Inspectori antifraudă transferați la parchete
Inspectorii antifraudă din Direcția de Combatere a Fraudelor, structură a Direcției Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) vor fi transferați în curând la parchetele din țară ca specialiști, întrucât Direcția de Combatere a Fraudelor va fi desființată prin ordonanță de urgență, conform unui proiect de act normativ aflat în dezbatere la Ministerul Justiției.

Una dintre structurile DGAF va fi desființată în curând, după ce va fi adoptat și publicat în Monitorul Oficial Proiectul de OUG privind unele măsuri referitoare la inspectorii antifraudă din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală – Direcția de Combatere a Fraudelor.
 
Documentul aflat acum în dezbatere la Ministerul Justiției va tranșa astfel nelămuririle privind statutul celor detașați din Direcția de Combatere a Fraudelor  la parchetele din țară. Inspectorii antifraudă din direcția ce va fi desființată nu vor fi dați afară, ci vor fi transferați în cadrul parchetelor pe posturi de specialiști. Posturile din această direcție, potrivit proiectului, vor reveni celorlalte structuri ale DGAF.
 
Potrivit avocatnet.ro, inspectorii antifraudă deveniți specialiști în parchetele din țară se vor afla sub conducerea procurorilor, având calitatea de funcționari publici. Pe viitor, ocuparea unor astfel de posturi se va face prin concurs, prin ordin al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
 
Inspectorii din această direcție ce va fi desființată sunt detașați în cadrul parchetelor din țară, conform legii. Practic, direcția a funcționat tocmai ca să livreze parchetelor specialiștii necesari, prin detașare, iar asta a făcut ca detașarea, chestiune ce ar trebui să fie excepțională, să fie regula în ceea ce privește angajații acestei direcții. Din toată acestă schemă, potrivit expunerii de motive a proiectului, a ieșit o situație atipică în persoana acestor inspectori.
 
Atenție! Proiectul de OUG nu se aplică momentan. El trebuie adoptat de Guvern și publicat în Monitorul Oficial ca să producă efecte juridice.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pentru a șasea oară în carieră, Lionel Messi a primit Gheata de Aur!

astăzi, 17:29
7

Argentinianul Lionel Messi a primit, miercuri, pentru a șasea oară în cariera sa, trofeul Gheata de Aur. Acest trofeu este atribuit celui mai bun marcator din fotbalul european în sezonu...

Liderii PNL de la Botoșani încep să înțeleagă că în lipsa alegerilor anticipate PSD se întoarce la Guvernare!

astăzi, 16:18
191

Liderii PNL de la Botoșani par a înțelege că în condițiile în care nu se va ajunge la alegeri anticipate, atunci, de anul viitor, Viorica Dăncilă și PSD se vor întoarce ...

Încă doi condamnați ridicați de polițiști și escortaţi la Penitenciarul Botoşani

astăzi, 15:36
144

Doi bărbați au fost încarcerați la Penitenciarul Botoșani după ce și-au primit condamnarea din partea magistraților de la Botoșani și de la Suceava.Primul dintre ei a fost condamnat...