România, la RESTART? În curând se redeschid primele magazine „Alimentara“ şi „Aprozar“!

România, la RESTART? În curând se redeschid primele magazine „Alimentara“ şi „Aprozar“!

Vă mai aduceți aminte de vechile magazine „Alimentara“ şi „Aprozar“? Alea de pe Calea Națională, Bulevard, de la Piața Mare sau din Primăverii, Grivița sau Spicul? La care fugeam de la una la alta după pâine, zahăr, ulei sau făină? Ei bine, o parte din ele le-am putea revedea în curând redeschise!

Iar acest lucru după ce primele magazine de stat de tipul fostelor „Alimentara“ şi „Aprozar“ se vor deschide la începutul lunii octombrie a acestui an în mai multe locații din România.

În primă fază, Casa de Comerţ Unirea, înființată de Ministerul Agriculturii, va deschide două magazine în Bucureşti, unul în Piteşti, unul în Slatina, unul în Craiova şi unul în Timişoara, și are în plan să deschidă nu mai puțin de 60 de magazine în toată România!

În ele se vor vinde exclusiv produse româneşti, urmând să concureze cu hipermarketurile.

„Am închiriat spaţiile, am făcut proiectele de execuţie, am semnat contractele pentru aparatura necesară şi ne-am apucat să lucrăm. Primele magazine vor fi deschise în data de 7 octombrie, conform proiectului de execuţie“, a declarat pentru Ziarul Financiar Adrian Izvoranu, preşedintele Casei de Comerţ Unirea.

Casa de Comerţ Unirea s-a apucat de treabă după ce Liviu Dragnea, care preciza că acesta “Nu e comunism”,  anunţa că vrea să refacă reţeaua de aprozare din România, deoarece supermarketurile vând produse de slabă calitate!

Ministerul Agriculturii a înfiinţat Casa de Comerţ Unirea, o societate cu capital de stat, ale cărei atribuţii sunt şi de dezvoltare a unei reţele naţionale de magazine în centrele de mare consum.  

Președintele Adrian Izvoranu, susține că reprezentanţii Casei de Comerţ Unirea au făcut deja selecţia producătorilor, iar acum creează centre de colectare mobile şi fizice şi consolidează unităţile de procesare existente.

Magazinele vor fi deschise în prima parte de evoluției a companiei în centrele dezvoltate ale ţării, deoarece reprezentanţii societăţi îşi propun să stimuleze consumul de produse româneşti din magazinele de proximitate, echilibrând astfel balanţa comercială dintre importuri şi exporturi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Wizz Air și-a anulat zborurile spre Italia de pe aeroporturile din țară. Inclusiv de la Aeroportul Salcea

astăzi, 15:06
498

Compania aeriană Wizz Air şi-a anulat toate zborurile spre Italia în perioada 10 martie – 4 aprilie – reiese din pagina de rezervare a biletelor de călătorie a companiei aeriene....

Imaginile condițiilor mizere în care sunt cazați copiii bolnavi ai botoșănenilor. ANPC verifică unitatea

astăzi, 14:15
353

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor derulează  în această perioadă o tematică națională de control privind calitatea serviciilor adiacente serviciilor medicale, p...

News alert: Rețea întreagă descoperită de DGA în cazul „permiselor la sigur” din Botoșani. Medici, psihologi, polițiști, instructori și angajați în primărie, audiați. Primele măsuri au fost dispuse

astăzi, 13:44
1672

Ca urmare a activităților de procedură penală desfășurate miercuri, 26 februarie a.c., de către ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (DGA) – Serviciul Jud...