Peste 8500 de firme de tip start-up au fost finanţate prin Programul StartUp Plus şi StartUp

Peste 8500 de firme de tip start-up au fost finanţate prin Programul StartUp Plus şi StartUp

Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că a facilitat prin Programele StartUp Plus şi StartUp, finanţarea din fonduri europene a 8.700 de firme în România şi în Diaspora, cu sume totale de peste 480 de milioane de euro.

Programul StartUp Plus a finanţat 6.300 de firme startup din ţară, cu 482 de milioane de euro, iar Programul StartUp a acordat finaţări pentru 2.400 de noi afaceri în Diaspora alocând 75 de milioane de euro.

Acestea returnează către bugetul de stat peste 38,4 milioane de euro anual şi au generat peste 17.000 de locuri de muncă.

„Comparăm eforturile pe care le facem ca şi buget, cu rezultatele. Având în vedere că noi am făcut un calcul despre maniera în care aceste 8.715 startup-uri returnează dincolo de produse şi servicii în piaţa, şi ocuparea forţei de muncă, returnează la bugetul de stat contribuţia lor”, a declarat Roxana Mînzatu.

Aceasta a mai explicat că una din condiţiile finanţărilor este crearea de către anreprenor a minim două locuri de muncă. Din calculele aproximative realizate până în prezent au fost întemeiate 17.400 de locuri de muncă.

Firmele sunt situate pe tot teritoriul României, doar în mediul urban, mai puţin Bucureşti Ilfov, aceasta fiind o altă condiţie a proiectului.

Cele mai multe firme sunt axate pe prestarea de servicii, în detrimentul celor aflate pe producţie. Majoritatea firmelor se înacadrează în domeniul serviciilor recreative şi distractive, întreţinere şi repararea de autovehicule şi activităţi de înfrumuseţare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
55

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
139

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...

Mașină răsturnată în șanț, șofer preluat de polițiști și dus urgent la spital!

astăzi, 10:00
1437

Miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier care se deplasau pe D.N. 29C, în comuna Cândești, au observat un autoturism răsturnat în afara părții carosabile....