Noua șefă ANAF spune cum se vor desfășura controalele fiscale de acum înainte

Noua șefă ANAF spune cum se vor desfășura controalele fiscale de acum înainte

Reducem numărul de formulare și declarații fiscale pentru persoane juridice, a declarat Mirela Călugăreanu, noua șefă ANAF, într-o conferință de presă. „Numărul de formulare sunt acum în jur de 600 pentru persoane juridice. Dorim să simplificăm partea de formulare și declarații. Vrem să simplificăm și Declarația unică pentru persoane fizice”, a spus Mirela Călugăreanu.

Declarații:

-Vom înființa școala de fiscalitate, vând scop ridicarea calității profesionale a angajaților pe care ANAF îi are. Dorim să atragem în sistemul fiscal tineri absolvenți de învățământ superior din domeniul economic, să-i formăm în interiorul sistemului.

-Începând de săptămâna viitoare vom supune consultării publice planul de eficientizare și de transparentizare a activității ANAF, consultâdu-ne atât cu reprezentanții mediului de afaceri, cu reprezentanții organizațiilor profesionale din domeniu dar și cu reprezentanți ai mediului academic. 

-Pentru marii contribuabili, dorim să implementăm, în sistem pilot, un instrument standard de schimb de informații între autoritatea fiscală și contribuabil.

-Este necesară înființarea direcției generale de analiză de risc la nivelul ANAF care are rolul de a defini un profil standard de risc al contribuabilului. Acest element reprezintă cheia reformării administrației fiscale din România. În funcție de profilul de risc al contribuabilului, organele fiscale vor acționa gradual, aplicând întâi măsura notificării contribuabilului în legătură cu posibile diferențe de impozite și taxe, notificarea fiind urmată de mediere și în funcție de feedback-ul pe care îl primim de la contribuabili și de modul în care acesta alege să se conformeze urmează sau nu controale inopinate sau inspecții fiscale parțiale și inspecții fiscale generale. 

-Vom corecta o serie de deficiențe privind structura organizatorică și modul de funcționare a ANAF. 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

astăzi, 20:16
35

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

astăzi, 19:23
44

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

astăzi, 18:56
37

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...