Mesajul unui om de afaceri de la Botoșani: „Cum e să fii contribuabil juridic în țara ta de 2-5-10-20 de ani și să te milogești, efectiv, de stat, să nu fii lăsat să mori?”

Mesajul unui om de afaceri de la Botoșani: „Cum e să fii contribuabil juridic în țara ta de 2-5-10-20 de ani și să te milogești, efectiv, de stat, să nu fii lăsat să mori?”

Revoltată de actuala situație din România, Mihaela-Viorica Stoiciuc, un tânăr om de afaceri din Botoșani, a postat un text pe contul său de Facebook. Un mesaj adresat actualei clase politice.

Iată ce scrie Mihaela-Viorica Stoiciuc, managerul unei afaceri de la Botoșani, în postarea sa:

“Este o monstruozitate ca, după două luni de la închiderea de către Guvern forțată, total nejustificată, a unor AFACERI, în care s-au investit bani, ani din viața, sănătate, umilințe din partea sistemului nesătul, afaceri de care depind angajați și antreprenori, familii, sute de mii de oameni, e o monstruozitate ca la acest moment să nu ai absolut nicio măsură economică concretă pentru aceste firme!

Cei care știau tot despre economie și erau paralei pe rețelele de socializare și manipulau masele să iasă în strada pentru o ordonanță (nu pentru 25, însă) acum stau pitiți și așteaptă o oportunitate să se suie pe piedestale și ne explică din experiența cursurilor online că - citez - “dacă ești prost și nu știi să faci afaceri, meriți să mori!”

Între timp, oameni mor din măsuri luate la nivel înalt incompatibile cu viața. Alți oameni se îmbogățesc dintr-o nesimțire care sper să le iasă pe ochi într-o bună zi. Iar alți oameni își mănâncă sănătatea încercând să găsească soluții - evident, nu sunt luați în seama nici cu coada ochiului.

Cum e să fii contribuabil juridic în țara ta de 2-5-10-20 de ani și să te milogești, efectiv, de stat, să nu fii lăsat să mori? Cum e să citești în fiecare zi presa, căutând cu sufletul la gură să găsești o ordonanță, o lege ceva care să te salveze, pe tine și pe angajații tăi? Cum e să vezi aceleași priviri tâmpe din ultimii 20-30 de ani la TV explicându-ți că “se va...”, “căutam...”, “vom lua în considerare....” de două luni de zile? Cum e să fii mințit în față cu cinism și purtat cu zăhărelul ca ultimul fraier?

Cum e să vezi cum e vândută ultima palmă de independență a țării tale și, totuși, să fii amenințat cu pușcăria dacă deschizi gura? Cum e să vezi că România se transformă în dependințele pentru slugi ale Boieroaicei?

Doare! Al dracului de tare doare! Să vezi un popor batjocorit și umilit până la dezumanizare. Să vezi români trimiși ca vitele la munca pe ogoarele altora fără o minimă protecție de stat în secol XX în Uniunea Europeană. Să vezi un întreg segment al economiei care de două luni strigă după ajutor și primește în schimb doar dispreț. Am plâns pur și simplu - de revoltă, de milă, de neputință!

Tovarășilor! Fiecare cetățean e important! Fiecare afacere e importantă! Fiecare investitor e important! Nu există “aport nesemnificativ la PIB”, mai ales când tu, ăla care scoți pe gură asemenea aberație, ai aport ZERO la PIB.

Avem drepturi! Le cunoaștem! Avem dreptul să muncim, să ne exprimăm, să fim protejați, să accesăm informații!

Aveți obligații! Le cunoaștem! Aveți obligația de a ne da socoteală pentru fiecare gest făcut, pentru fiecare leu cheltuit, pentru fiecare bolnav ucis, pentru fiecare firmă închisă, pentru fiecare măsură pe care ați fi putut-o lua să ne ajutați și nu ați luat-o!

Avem dreptul să știm. În ce bază ați luat decizia închiderii firmelor? În ce bază ați declarat stare de urgență? În ce bază ați secretizat tot? în ce bază ne țineți încuiați în case?

De ce refuzați pur și simplu să luați măsurile corecte? O întreagă țară își strigă problemele și pe voi efectiv nu vă interesează! Nu vrem să aruncăm la gunoi ani de eforturi! Nu vrem să ajungem cu copiii în stradă când vom fi executați de bănci din cauza prostiei voastre! Nu vrem să plătim pentru ceva ce voi ați făcut! Nu vrem să închidem businessuri mai mari sau mai mici pentru mofturile voastre! Nu vrem să vă sponsorizați campaniile electorale din banii care ar fi trebuit să ajungă la noi! Nu vrem să ne mai interziceți să vorbim! Nu vrem să fim slugile Europei! Nu vrem să fim satelitul nimănui!

Vrem dreptate! Vrem demnitate! Vrem respect! Vrem legi normale! Vrem să muncim și să facem afaceri corect! Vrem sa ne creștem copiii în România! Vrem să aprindem lumânări la mormintele străbunilor noștri! Vrem oameni cu coloană vertebrală, pe care noi să ii promovăm și care să ne decidă destinele!

Nu mai vrem mascarada asta! Nu mai vrem media plătită să arate numai ce vreți voi, dar pe banii noștri! V-ați bătut joc de copii, de bătrâni, de oameni care munceau onest! Ne-ați terorizat cu amenzi “pe persoană fizică” și anunțați Jihadul “pe persoană juridică”!

Știu că vă bazați pe memoria scurtă a unor categorii de votanți sau pe recunoștința celor care și-au primit plata într-un fel sau altul. Dar voi lupta până la ultima suflare să vă arăt cu degetul și să strig după voi “Împăratul e gol!”

Vrem măsuri concrete, reale, ca în celelalte state ale UE ACUM! Nu săptămâna viitoare, nu la toamnă, nu în noul mandat! ACUM!

Se termină starea de urgență în 3 zile și noi tot nu avem voie să ne reluăm activitatea. Ce facem cu angajații? Ce facem cu ratele? Ce facem cu utilitățile? Ce facem cu leasingurile? Ce facem cu chiriile? Ce facem cu nevoile noastre? Cum adică încă nu știți?! Este absolut inacceptabil! Este imposibil să vă mai suportăm nesimțirea și disprețul! Luați măsuri concrete pentru firmele închise cu forța de voi cu data și ora până joi, 14 mai - altfel nimic nu ne va opri din a ne face singuri dreptate! Nu aveți dreptul să ne condamnați! Nu avem obligația să vă suportăm!

Știu că presa NU va prelua mesajul meu, pentru că le-ați interzis publicarea oricărui mesaj de nemulțumire și pentru că mulți nu fac diferența între un om deștept bine intenționat și interese politice - din păcate, așa se procedează. Știu că nu sunt lăsată să mă fac auzită. Știu că puțini oameni au curajul să își susțină opiniile - din păcate, nimic nu ii împiedică pe ceilalți să își susțină candidaturile.

Dar eu voi rămâne întotdeauna fidelă principiilor și educației mele, oricât de incomodă aș fi. Vrem susținere economică pentru firmele închise!”

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
349

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
622

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
177

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...