Incredibil! ANAF abrogă Declarația unică, la o săptămână de când a intrat în vigoare!

Incredibil! ANAF abrogă Declarația unică, la o săptămână de când a intrat în vigoare!

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a pus în dezbatere publică, miercuri, un proiect de act normativ prin care abrogă un alt act normativ propriu care a intrat în vigoare acum o săptămână, anunțându-și intenția de a anula noua Declarație unică.

„La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abrogă Ordinul președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 49/2019 pentru aprobarea modelului, conţinutului, modalităţii de depunere şi de gestionare a formularului «Declaraţie unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice», publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 43 din data de 16.01.2019”, arată un proiect de Ordin al președintelui ANAF publicat miercuri pe site-ul instituției, scrie mediafax.ro.

Mai mult, referatul de aprobare al noului act normativ arată că decizia a fost luată pentru a simplifica sistemul de impozitare.

„Având în vedere decizia de simplificare a sistemului declarativ cu privire la impozitul pe venit și contribuțiile sociale obligatorii datorate de persoanele fizice, precum și decizia de abrogare a Ordinului președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală 49/2019 prin care a fost aprobat modelul și conținutul formularului «Declaraţie unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice» este necesară parcurgerea etapelor legislative pentru punerea în aplicare a acestor decizii”, menționează referatul citat.

De asemenea, prologul proiectului de act normativ menționează că noua decizie a fost luată în temeiul prevederilor din Hotărârea Guvernului nr.520/2013 privind organizarea şi funcţionarea ANAF și având în vedere dispozițiile din Codul de procedură fiscală, precum și ca urmare a unui aviz al Ministerului Finanțelor Publice.

Această declarație trebuia depusă până la 15 martie de către persoanele fizice care nu realizează venituri și care optează pentru plata contribuțiilor pentru sănătate și pensii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești sumbre pentru bugetari: din ianuarie anul viitor revine impozitarea progresivă!

Luni, 18 Martie 2024
278

Salariile bugetarilor ar putea îngheța pentru a reduce cheltuielile. Mai mult, anunță Marcel Boloș, ministrul de finanțe, impozitarea progresivă ar putea fi implementată în Rom&acir...

Mama lui Ayan, mesaj emoționant către comunitate: ”Este pentru prima dată când mă mândresc ca sunt româncă!”

Luni, 18 Martie 2024
5324

Ayan locuia la Tudora, cu bunicii, iar părinții munceau în Londra. Duminică, o veste cruntă i-a năucit: copilul lor nu era de găsit.Au urmat mai bine de 24 de ore de căutări, cu o mo...

Patru tineri din Botoșani, deținători de droguri, depistați și sancționați de jandarmi!

Luni, 18 Martie 2024
209

La finalul săptămânii trecute, în urma acțiunilor executate de jandarmii botoșăneni împreună cu Serviciul Județean de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani î...