Fermieri botoșăneni, prezenți activ la o conferință în Gura Humorului, organizată de APIA

Fermieri botoșăneni, prezenți activ la o conferință în Gura Humorului, organizată de APIA

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură continuă miercuri, 12 februarie a.c., seria sesiunilor de informare în rândul fermierilor, dedicate exclusiv măsurilor delegate de AFIR către APIA din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, cu o nouă conferinţă organizată în regiunea de nord-est a ţării, respectiv la Gura Humorului, judeţul Suceava. Printre participanți se numără și fermieri din Botoșani.

Reamintim că scopul Campaniei de informare este de a eficientiza implementarea măsurilor de dezvoltare rurală gestionate de APIA şi de a creşte gradul de absorbţie a fondurilor europene aferente acestora.

Măsurile vizate sunt Măsura 10 - Agromediu şi climă, Măsura 11 - Agricultură ecologică, Măsura 13 Plăţi pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale, Măsura 14 - Plăţi în favoarea bunăstării animalelor, Măsura 8 - Submăsura 8.1 - Împădurirea şi crearea de suprafeţe împădurite, Măsura 15 - Submăsura 15.1 - Plăţi pentru angajamente de silvomediu.

„Suntem bucuroşi să regăsim şi în nordul ţării, în rândul fermierilor din Moldova şi Bucovina, acelaşi interes real pentru campania de informare pe care o derulăm exclusiv pentru beneficiarii măsurilor delegate pe care le gestionăm din PNDR 2014-2020. Sala a fost şi de această dată plină, fermierii au avut o atitudine activ-participativă, venind către lectorii noştri cu întrebări punctuale şi solicitări de clarificări, ceea ce dovedeşte că am luat o decizie foarte bună să organizăm această campanie naţională de informare, căci nevoia de informare este certă", a declarat Directorul General APIA, Adrian Pintea.

La conferinţa de la Gura Humorului participă, miercuri, fermieri din judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău şi Vaslui.

Următoarea sesiune de informare va avea loc in data de 19 februarie la Ploieşti, judeţul Prahova.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean închis în Botoșani pentru mai multe furturi

astăzi, 13:08
36

Miercuri, la ora 16:15, la Poliția municipiului Câmpulung Moldovenesc a primit spre punere în aplicare mandatul de executare a pedepsei închisorii emis în aceeaşi zi de Judec...

DSPSA și-a făcut recapitularea înainte de toamnă

astăzi, 13:00
73

Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) din Botoșani a comunicat publicului care sunt principalele obiective duse la îndeplinire de către angajați, precum și îmbunăt...

Apel al familiei unui pacient COVID aflat în stare gravă. Are nevoie de plasmă pentru a trăi

astăzi, 12:50
274

În ultima perioadă, au crescut vizibil solicitările rudelor pacienților infectați cu Covid-19. Aceștia cer ajutor, în mediul online, tuturor celor care ar putea să doneze p...