Creștere economică? Românii își plătesc tot mai greu creditele! Restanţele la creditele în lei, în creştere cu 3,05%!

Creștere economică? Românii își plătesc tot mai greu creditele! Restanţele la creditele în lei, în creştere cu 3,05%!

Vă zâmbesc de la televizor, vă amăgesc cu construcții de drumuri, conduc prefecturi, primării, inspectorate de construcții, inspectorate școlare, se declară roșii, verzi, galbeni, albaștri, demiurigi, extratereștri, fug dintr-un partid în altul, se ascund din PSD în ProRomânia, din PPDD în ALDE, din PDL în PNL, etc, etc. La grămadă!

Aceasta este imaginea completă a unui sistem format din foștii comuniști care conduc România de 30 de ani, după lovitura de stat din 1989! O lovitură de stat demonstrată pe care nici nu o recunosc, iar acum, cu toții, candidează din nou!  Îi votați, și vă conduc, de fapt! La grămadă!

În fiecare zi vă arătăm cifre, pentru că matematica e singura care nu minte! Statistici, studii, cercetări! Premierul Dăncilă spunea că suntem pe creștere economică. Băsescu și alții dimpotrivă.

A început campania electorală oameni buni! Să vă pregătiți să înghițiti în acest an mai multe minciuni ca niciodată! La grămadă!

Până Dăncilă se hotărăște dacă iese de la guvernare sau nu, dacă lasă pe alții să-și rupă gâtul și să le plătească trăsnăile, sau nu, vă mai prezentăm câteva date statistice. Că ne plac!

Valoarea totală a creditelor restante în lei ale populaţiei şi firmelor s-a cifrat în iulie 2019 la 4,985 miliarde de lei, în creştere cu 3,05% faţă de suma raportată în iunie 2019. Deci față de luna anterioară!

Totalul creditelor în lei atingea, în iulie, 175,162 miliarde de lei (cu 1,2% peste valoarea din luna precedentă), din care 67,854 miliarde de lei erau sume contractate de agenţii economici şi 103,007 miliarde de lei împrumuturi luate de populaţie.

În paralel, restanţele la creditele în valută au coborât cu 5,64%, la 2,432 miliarde de lei (echivalent), conform datelor Băncii Naţionale a României (BNR).

Creditele în valută totalizau 89,678 miliarde echivalent lei în iulie 2019 (cu 0,55% mai mult faţă de iunie 2019), din care 49,214 miliarde de lei împrumuturi contractate de agenţii economici şi 35,771 miliarde de lei credite luate de populaţie. Nu vreau să vă întreb întreb cine sunt cei care au luat credite în valută, că știți și singuri. La grămadă!

Last update:

Guvernul a aprobat astăzi suplimentarea cu 10.000 a contingentului pe tipuri de lucrători nou-admişi pe piaţa forţei de muncă din România, adică muncitori străini, în urma solicitărilor repetate ale reprezentanților mediului de afaceri.

Firmele vor putea aduce în total, în acest an, 30.000 de lucrători din afara Uniunii Europene. Fiecare muncitor străin este plătit începând de la 4500 lei lunar.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Concurs organizat a patra oară pentru ocuparea unei funcții de șef, pe aproape 8000 de lei în mână

astăzi, 18:49
475

Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) organizează pentru a patra oară concursul de ocupare a postului de director al Biroului economic, de resurse umane, administrație și informati...

Kolesovs, nota 3 după evoluția dezastruoasă de aseară. Opt corigenți în tabăra Botoșaniului

astăzi, 18:31
132

Gazeta Sporturilor a publicat, în ediția de astăzi a ziarului tipărit, notele de după partida FC Botoșani - Chindia Târgoviște, terminat în 0-3. Acestea sunt dezastruoase pentr...

Segmente din două drumuri județene vor fi modernizate prin CNI. Până când se pot depune oferte:

astăzi, 18:13
269

Segmente din două drumuri județene vor fi consolidate și reabilitate, cu circa 26 de milioane de lei, buget fără TVA. Este vorba despre tronsonul Dumeni-Havârna și despre tronsonul Ro...