Bogaţii României încep să fie daţi pe mâna procurorilor de către Fisc!

Bogaţii României încep să fie daţi pe mâna procurorilor de către Fisc!

Cei mai bogați oameni din România încep să dea explicații despre cum și-au făcut averile și cum au fraudat bugetul statului. Inspectorii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală au verificat 158 de persoane fizice cu averi mari şi au formulat 18 sesizări penale, în primele opt luni din acest an, reiese din datele instituţiei, făcute publice de Hotnews.

Valoarea totală a prejudiciilor celor 18 persoane este de 22,8 milioane lei, veniturile suplimentare nedeclarate ridicându-se la 118,7 milioane lei. Inspectorii ANAF au descoperit în primul semestru al anului români cu venituri suplimentare nedeclarate de 89.629.312 lei (circa 20 milioane euro), potrivit unui raport al ANAF.

Inspectorii ANAF au făcut 17 sesizări penale, după verificarea a 123 de persoane fizice. Impozitul pe venit şi obligaţii fiscale accesorii suplimentare au fost stabilite la 22.896.349 lei, prejudiciul fiind de 20.699.227 lei.Activitatea de control fiscal a fost desfăşurată de 68 de inspectori.

”Acţiuni aflate în planul de activitate la sfârşitul Iunii iunie: 306, din care: 333 de acţiuni de verificare a situaţiei fiscale personale”, arată un raport al ANAF, citat de Hotnews.

În baza de date a Fiscului s-ar afla între 300 - 400 de persoane fizice cu averi mari. Sunt luate în calcul persoanele fizice rezidente române care deţin o avere mai mare de 25 de milioane de euro, atât în România cât şi în străinătate, conform surselor de informaţii interne şi externe disponibile ANAF.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un șofer a provocat trei accidente în lanț, pe o stradă din municipiul Botoșani

astăzi, 19:26
145

Un conducător auto în vârstă de 52 de ani, din municipiul Botoșani, a provocat un carambol cu patru mașini implicate, pe strada Ion Pillat din localiate, luni după-amiază.Acesta ...

În urmă cu puțin timp: Un vitezoman din Vorona a ajuns cu mașina într-o fântănă

astăzi, 19:09
307

Un accident rutier a avut loc, luni seară, în sensul giratoriu de la Joldești, din comuna Vorona. Un conducător auto, în vârstă de 43 de ani, nu a adapatat viteza și s-a izbit &...

Un bărbat din județ a jefuit o bătrână, apoi a ucis-o

astăzi, 18:57
286

O femeie în vârstă de 80 de ani, din comuna Trușești, județul Botoșani, a fost ucisă de către un consătean în vârstă de 65 de ani. Bărbatul a pătruns în locuin...