Adrian Oros, ministrul Agriculturii: “ Trebuie să încurajăm agricultorii români să cumpere terenurile din România. Acolo unde ei nu reușesc, să intervină statul și să cumpere acele terenuri”

Adrian Oros, ministrul Agriculturii: “ Trebuie să încurajăm agricultorii români să cumpere terenurile din România. Acolo unde ei nu reușesc, să intervină statul și să cumpere acele terenuri”

Noul ministru al Agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că va lua o serie de măsuri prin care să protejeze cetățenii români care doresc să cumpere terenuri în județele din țară, în defavoarea cumpărătorilor străini pe care intenționează să-i descurajeze până la minim în intenția de a achiziționa terenuri în România.

În ultimii 30 de ani, statul român a dovedit că nu poate să protejeze interesele cetățenilor români în achiziția de terenuri din propria țară, România fiind unul din puținele state din Uniunea Europeană în care nu există absolut nici o restricție în fața cetățenilor străini în achiziția de terenuri agricole.  

“Este un fenomen pe care l-am constatat și în alte zone ale țării. Trebuie să avem grijă de acum încolo, să reușim să modificăm legea vânzării terenurilor. Să o facem în așa fel încât să respectăm regulamentele europene care sunt obligatorii dar prin dreptul la preemțiune să încurajăm agricultorii români să cumpere. Acolo unde ei nu reușesc, să intervină statul și să cumpere acele terenuri. Este singura modalitate de a opri vânzarea  către persoane, nu neapărat din Uniunea Europeană, pentru că sunt și persoane din țări terțe și fonduri de investiții”, a precizat ministrul Agriculturii, liberalul Adrian Oros.

Prezent în județul Botoșani, Adrian Oros a mers în câteva zone unde fermierii români sunt minoritari și unde terenurile sunt deținute de fonduri de investiții și companii străine.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Poveste de iarnă

Marţi, 10 Decembrie 2019
158

A fost o reală plăcere să citim aceste rânduri pe care le-am găsit în cutia poștală on-line: “Bună ziua! Mă alătur și eu celor care iubesc poezia, scriu poezie și citesc r...

Părinții primesc zile libere dacă sunt închise școlile din cauza vremii

Marţi, 10 Decembrie 2019
196

Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor a dat, marţi, raport favorabil proiectului de lege privind acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor, în situaţia &icir...

Ce nu vă spun vânzătorii din magazine: Smart TV-urile, o poartă pentru hackerii care vor să intre în casa dumneavoastră

Marţi, 10 Decembrie 2019
441

FBI avertizează că unele dintre tehnologiile cu care sunt echipate aceste televizoare ar putea fi folosite pentru spionaj, scrie Futurism.com.Tehnologia modernă ne face viaţa mult mai uşoară...