Adrian Oros, ministrul Agriculturii: “ Trebuie să încurajăm agricultorii români să cumpere terenurile din România. Acolo unde ei nu reușesc, să intervină statul și să cumpere acele terenuri”

Adrian Oros, ministrul Agriculturii: “ Trebuie să încurajăm agricultorii români să cumpere terenurile din România. Acolo unde ei nu reușesc, să intervină statul și să cumpere acele terenuri”

Noul ministru al Agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că va lua o serie de măsuri prin care să protejeze cetățenii români care doresc să cumpere terenuri în județele din țară, în defavoarea cumpărătorilor străini pe care intenționează să-i descurajeze până la minim în intenția de a achiziționa terenuri în România.

În ultimii 30 de ani, statul român a dovedit că nu poate să protejeze interesele cetățenilor români în achiziția de terenuri din propria țară, România fiind unul din puținele state din Uniunea Europeană în care nu există absolut nici o restricție în fața cetățenilor străini în achiziția de terenuri agricole.  

“Este un fenomen pe care l-am constatat și în alte zone ale țării. Trebuie să avem grijă de acum încolo, să reușim să modificăm legea vânzării terenurilor. Să o facem în așa fel încât să respectăm regulamentele europene care sunt obligatorii dar prin dreptul la preemțiune să încurajăm agricultorii români să cumpere. Acolo unde ei nu reușesc, să intervină statul și să cumpere acele terenuri. Este singura modalitate de a opri vânzarea  către persoane, nu neapărat din Uniunea Europeană, pentru că sunt și persoane din țări terțe și fonduri de investiții”, a precizat ministrul Agriculturii, liberalul Adrian Oros.

Prezent în județul Botoșani, Adrian Oros a mers în câteva zone unde fermierii români sunt minoritari și unde terenurile sunt deținute de fonduri de investiții și companii străine.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneancă reținută pentru un pumn în față aplicat unui polițist

astăzi, 10:37
29

Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Botoșani, au emis ordonață de reținere pentru 24 de ore pe numele unei tinere de 30 de ani din municipiul Botoșani, cercetată sub aspe...

Minor încătușat, după ce a furat două autovehicule

astăzi, 10:33
15

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție nr. 3 Hlipiceni, au emis ordonață de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui minor de 17 ani, din comuna Răuseni, cercetat sub aspectul comiterii inf...

Bărbat în stare gravă preluat de un elicopter SMURD

astăzi, 10:07
151

Elicopterul SMURD a fost solicitat, luni dimineață, pentru a prelua un bărbat de 49 de ani din județul Botoșani, aflat în stare ritică.Aeronava a aterizat în jurul orei 10:00 la ...