Adrian Oros, ministrul Agriculturii: “ Trebuie să încurajăm agricultorii români să cumpere terenurile din România. Acolo unde ei nu reușesc, să intervină statul și să cumpere acele terenuri”

Adrian Oros, ministrul Agriculturii: “ Trebuie să încurajăm agricultorii români să cumpere terenurile din România. Acolo unde ei nu reușesc, să intervină statul și să cumpere acele terenuri”

Noul ministru al Agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că va lua o serie de măsuri prin care să protejeze cetățenii români care doresc să cumpere terenuri în județele din țară, în defavoarea cumpărătorilor străini pe care intenționează să-i descurajeze până la minim în intenția de a achiziționa terenuri în România.

În ultimii 30 de ani, statul român a dovedit că nu poate să protejeze interesele cetățenilor români în achiziția de terenuri din propria țară, România fiind unul din puținele state din Uniunea Europeană în care nu există absolut nici o restricție în fața cetățenilor străini în achiziția de terenuri agricole.  

“Este un fenomen pe care l-am constatat și în alte zone ale țării. Trebuie să avem grijă de acum încolo, să reușim să modificăm legea vânzării terenurilor. Să o facem în așa fel încât să respectăm regulamentele europene care sunt obligatorii dar prin dreptul la preemțiune să încurajăm agricultorii români să cumpere. Acolo unde ei nu reușesc, să intervină statul și să cumpere acele terenuri. Este singura modalitate de a opri vânzarea  către persoane, nu neapărat din Uniunea Europeană, pentru că sunt și persoane din țări terțe și fonduri de investiții”, a precizat ministrul Agriculturii, liberalul Adrian Oros.

Prezent în județul Botoșani, Adrian Oros a mers în câteva zone unde fermierii români sunt minoritari și unde terenurile sunt deținute de fonduri de investiții și companii străine.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Triplă aniversare la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani în cursul săptămânii viitoare! (foto)

astăzi, 12:13
7

În fiecare an, data de 23 aprilie este o zi specială pentru Municipiul Botoșani. Patronul spiritual al orașului, Sfântul Gheorghe - Purtătorul de biruință este sărbătorit în ...

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
18

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
34

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...