SMS de 2 Euro la 8832 cu textul "Elena": Trei operații pe coloană și creier o vor ajuta să meargă!

SMS de 2 Euro la 8832 cu textul "Elena": Trei operații pe coloană și creier o vor ajuta să meargă!

Elena s-a născut cu mai multe malformații grave, iar doctorii români au reușit să o salveze cu mari eforturi. Prima operație a suferit-o la două zile de la naștere - mielomeningocel, formă cea mai gravă de spina bifida. A fost trimisă de urgență la o clinica din Iași. Mămica, cu ochii în lacrimi, a rămas la Botoșani, fără să știe prea multe despre puiul ei, însă Elena trebuia operată urgent, în maximum 72 de ore de la naștere.

”Nu am avut timp să reacționez. Nu mi s-au spus prea multe despre malformație. La două ore de la naștere a fost dusă la Iași. Eu am rămas la Botoșani. Trebuia operată în maxim 72 ore de la naștere. Prin urmare prima operație – cea de mielomeningocel, forma cea mai gravă de spina bifida – a fost la două zile după naștere. Deoarece coloana nu s-a închis în timpul sarcinii,  nervii din coloană și măduva spinării erau ieșite în afară între două vertebre, sub forma unui sac. Operația a constat de fapt în încercarea de a introduce în coloana nervii și țesuturile, restul se taie, iar în felul ăsta sunt afectați nervii de la genunchi în jos si cei de la simțuri. Apoi la o lună de la naștere, secundar operației de mielomeningocel a apărut hidrocefalia – acumulare de lichid în cutia craniană. Aceasta a fost operată la o lună jumătate de la naștere prin montarea unui drenaj cu care va trăi toată viața. Au urmat nenumărate ghipsuri urmate de două operații de tenotomie, prin care s-a încercat să se rezolve malformația piciorului varus equin (labele ambelor picioare îndoite înspre interior), o altă problemă cauzată de spina bifida. Însă fără rezultat deoarece malformația picioarelor a recidivat”, a spus Simona Spiridon, mama Elenei.

 Din păcate, la o luna de la naștere, a apărut hidrocefalia - acumulare de lichid în cutia craniană. A fost operată din nou, prin introducerea unui drenaj cu care va trăi toată viață.

Au urmat alte momente grele pentru micuță, un varus equin operat, însă fără rezultat deoarece malformatia a recidivat. Mai mulți doctori din centre universitare din țară i-au spus că Elena nu o să meargă niciodată, însă familia a refuzat să accepte acest lucru.
 
Anul trecut, Elena a fost operată la București, operația fiind achitată din fondurile strânse de Asociația "Salvează o inimă" în mediul online, iar de atunci fetiță urmează un program intens de recuperare.

La un an de la operație, fetiță a fost consultată de un profesor turc, specialist în neurochirurgie și Elena mai are nevoie de 3 operații vitale (la cap, zona cervicală și la coloană) pentru că visul ei să se împlinească. Aceste intervenții neurochirurghicale trebuie făcute urgent, deoarece măduva este prinsă de cicatricea primei operații la coloană (mielomeningocel – operație efectuată la 2 zile după naștere), nervii care controlează mersul și continența urinară fiind afectați.

Cele 3 operații sunt:

-repunerea în funcțiune a valvei ce drenează lichidul cefalorahidian (Hidrocefalie),
-operația de decompresie a malformatiei Arnold Chiari,
-desprinderea nervilor de vechea operație de mielomeningocel.

Acestea vor fi efectuate în timp de o singură luna la interval de 5-10 zile între operații și costă în total 33.000 Euro, mult peste posibilitățile familiei. Asociaţia “Salvează o inimă” a răspuns prompt din nou la strigătul de ajutor al familiei şi au reluat campania de strângere de fonduri pe platforma sa de donaţii - https://salveazaoinima.ro/campaigns/elena-spiridon-2/, unde peste 1000 de români au dăruit din puţinul pe care-l au pentru a o salva pe Elena.

Până în prezent s-au donat în total aproximativ 15.000 de Euro. De asemenea, donaţiile mai pot fi făcute şi prin SMS, la 8832, cu textul “Elena” sau prin transfer bancar în consturile Asociaţiei: RO05BTRL00701205W82870XX (cont în lei), RO28BTRLEURCRT00W8287001 (cont în Euro), RO68BTRLUSDCRT00W8287001 (cont în dolari).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Percheziții, în această dimineață, la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani!

astăzi, 10:10
33

Anchetatorii DGA au descins în această dimineață la Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani, fiind vizate persoane din conducerea unității medicale.Pentru moment, a fost sig...

(P) Descoperă Logiscool - O alegere excelentă pentru copilul tău!

astăzi, 09:55
14

Ești în căutarea unei activități extrașcolare care să fie atât cool, cât și educativă pentru copilul tău?Cei de la Logiscool nu se rezumăm doar la a preda cursuri de prog...

Iftime dinamitează Superliga. Vrea 3-0 la „masa verde”. „Vorbesc cu avocatul!”

astăzi, 09:43
78

Cosmin Mateimijlocașul de la Sepsi, a fost depistat pozitiv la o substanță interzisă de Agenția Mondială Antidoping: 5-metilhexan-2-amină.Matei nu este suspendat provizoriu, având nor...