Inaugurarea celui mai mare parc de agrement, cu primar și fost primar, politicieni, șefi de instituții, parlamentari! FOTO
UPDATE!

Inaugurarea celui mai mare parc de agrement, cu primar și fost primar, politicieni, șefi de instituții, parlamentari! FOTO

Inaugurare cu oficialități, politicieni, consilieri locali și județeni, oameni de afaceri. Într-o atmosferă mai degrabă amicală, botoșănenii i-au văzut alături pe primarul Cătălin Flutur și fostul primar Ovidiu Portariuc, pe liberali împreună cu social-democrați, oameni simpli și șefi de instituții.

La momentul considerat de către mulți a fi unul istoric au participat și invitați ai administațiilor locale din Republica Moldova și Ucraina, dar și din județele învecinate.

Pe lângă fostul edil Ovidiu Portariuc, la eveniment au fost chemați și consilieri din legislaturile anterioare, din anii în care proiectul celui mai mare parc de agrement din România, Cornișa Aqua Park & Sports, a fost dezbătut și votat.

Un sobor de preoți, în frunte cu părintele Partenie Apostoaie, de la Biserica Vovidenia din Botoșani, a oficiat slujba de sfințire a obiectivului. 

"O zi istorică pentru Botoșani. Toată lumea s-a convins de importanța acestui obiectiv. Când în sfârșit îl vezi gata utilat, gata mobilat, cu apa în el, cu vegetația înflorită, totul pare extraordinar. Era singurul nostru mod de a construi ceva la Botoșani, pentru a ieși în lume, și să putem aduce cât mai multă lume la Botoșani", a spus edilul-șef al municipiului Botoșani, Cătălin Flutur.

Parcul Cornişa Aquapark & Sports a fost inaugurat oficial vineri, 17 mai 2019, în cadrul Zilelor Orașului Botoșani. Obiectivele sunt dintre cele mai atrăgătoare: parc acvatic, heleşteu, râu artificial pentru rafting, amfiteatru în aer liber, terenuri de sport, un patinoar, bazin contracurent, pereţi pentru escaladă şi saune, piscine interioare şi exterioare, parc agrement pentru copii, sală de fitness. 

Cornişa Aquapark& Sports se vrea a fi una dintre principalele atracţii ale Moldovei, și nu numai, fiind așteptați și turiști din Republica Moldova și Ucraina. 

La inaugurarea Cornişa Aqua Park & Sports vor evolua artişti internaţionali şi naţionali. Printre artiştii invitaţi: Dr. Alban, Nana, Sheyla Bonnick de la Boney M, Gordienko, Holograf, Voltaj, Proconsul, Amadeus, Shift, Connect-R, DJ Rynno ft. Sylvia, Ioana Ignat, Feli Soare şi Gelu Graur.

Parcul Cornișa a fost finanţat prin intermediul Programului Operaţional Regional pe axa dedicată turismului. Valoarea totală a proiectului a ajuns la aproape 88 mi­lioane lei (inclusiv TVA), finanţarea nerambursabilă accesată fiind de 33,4 mi­lioane lei. 









































































(foto, video: Ionuț IOSUB)

















 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
79

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
88

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
119

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...