Doi copii din Botoșani, cei mai buni la "Câștigă România", emisiunea lui Virgil Ianțu! - VIDEO

Vineri, 1 iunie, în concursul de cultură generală "Câștigă România!", difuzat de TVR 2, s-au întrecut șase elevi, câte o pereche din trei regiuni ale țării: Moldova, Ardeal și Țara Românească. 

Doi copii din Botoșani, cei mai buni la "Câștigă România", emisiunea lui Virgil Ianțu! - VIDEO

Vineri, 1 iunie, în concursul de cultură generală "Câștigă România!", difuzat de TVR 2, s-au întrecut șase elevi, câte o pereche din trei regiuni ale țării: Moldova, Ardeal și Țara Românească. Virgil Ianțu, prezentatorul atât de cunoscut românilor de la "Vrei să fii milionar?", spune că cei șase copii sunt un exemplu și că a fost impresionat de performanțele lor. "De fiecare dată când întâlnim la Câștigă România! copii inteligenți și atât de pregătiți, cum sunt concurenții din această ediție, este o bucurie foarte mare pentru noi toți. Sunt copii deschiși, relaxați și care învață foarte bine. O surpriză extraordinară", a spus Virgil Ianțu.

Dan-Sergiu Docea și Alexia Nădejde, din Botoșani, Teodora Stan și Rareș Doica, din Cluj, și Bianca Maria Andreea Popescu și Victor Ștefan Arseniu, din Argeș, toți elevi cu rezultate foarte bune la învățătură și diplome în concursuri și olimpiade, au fost foarte bine pregătiți să răspundă întrebărilor de cultură generală puse de Virgil Ianțu.

Cei șase elevi au concurat în echipă, câte doi la un pupitru.

Competiția a fost câștigată de cei doi copii din Botoșani, care au format cea de a doua echipă a concursului. Alexia Nădejde și Sergiu Docea sunt elevi în clasa a VI-a la Colegiul Național "A.T. Laurian" Botoșani. Alexia iubește să călătorească și a vizitat multe locuri din țară și din străinătate, alături de colegi și de familie. Îi place să citească cărți din seriile Harry Potter și Cronicile din Narnia. Sergiu este o persoană sociabilă, îi place să glumească şi să petreacă timpul liber în natură. Este fascinat de mitologia greacă şi deocamdată îşi doreşte să devină judecător.

Toți cei șase copii au fost recompensați cu dulciuri și câte o bicicleta Mountain Bike, ideală pentru plimbari prin oraş sau pe teren semi accidentat. Câștigătorii ediției, cei doi copii din Botoșani, au primit și câte un set "Istoria ilustrată a României și a Republicii Moldova", set format din 6 cărți, oferite de Editura Litera.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
188

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
291

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
117

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...