Cele mai bune filme inspirate din viața reală din care ai ce învăța

Filmele inspirate din fapte reale sau care pleacă de la o povestea reală sunt printre cele mai căutate filme și asta pentru că oferă lecții de viață și de istorie.

Cele mai bune filme inspirate din viața reală din care ai ce învăța

Criticii se plâng adesea de lipsa ideilor „originale” de la Hollywood. Și în timp ce filmele bazate pe evenimente din viața reală ar putea fi considerate din punct de vedere tehnic o altă categorie de conținut „reciclat”, atunci când sunt plasate în mâinile regizorului și actorilor potriviți, adevărul poate fi mult mai convingător decât ficțiunea. În cele mai multe cazuri, filmele inspirate din lumea reală sunt motivaționale și psihologice, acțiunea prezentată având un conținut moral sau etic ridicat. În orice caz, filme inspirate din viața reală nu sunt urmărite neapărat cu scop educativ, ci de divertisment.
 

Hachiko: A Dog’s Story îți arată devotamentul adevărat

Toți îl știu pe Hachiko, cel mai jucăuș, dar mai ales cel mai devotat câine din istorie. Povestea patrupedului a adus multe lacrimi în ochii cinefililor. Recunosc, nu m-am oprit la o singură vizionare, îl urmăresc de câte ori am ocazia și, cu toate că l-am văzut de câteva ori, parcă tot îmi lasă un gust amar la sfârșit.

Remake al filmului japonez Hachiko Monogatari, din anul 1987, și inspirat dintr-o poveste reală, petrecută în Japonia în prima parte a secolului al XX-lea, drama Hachiko: A Dog’s Story urmărește relația specială, apărută spontan între un profesor universitar și un câine pe care îl găsește pe stradă și îl duce în casa lui.

Ani de-a rândul, loialul animal Hachiko își însoțește în fiecare dimineață stăpânul la stația de cale ferată și îl așteaptă în fiecare seară la aceeași oră și în același loc să se întoarcă de la serviciu. Până într-o zi, când stăpânul are un atac de cord și moare, dar câinele continuă să-și arate devotamentul mergând timp de nouă ani în același loc să-l aștept. Hachiko dă tuturor o lecție de iubire și devotament, cum niciun om nu ar putea-o da.


The Social Network, povestea adevărată a Facebook-ului

Regizorul David Fincher și scenaristul Aaron Sorkin ne dezvăluie momentul în care a fost creat Facebook, cel mai revoluționar fenomen informatic de socializare de la începutul acestui nou secol. Filmul conturează lupta dintre creație și distrugere, o luptă relatată din mai multe perspective. Filmul pornește de pe coridoarele universității Harvard, conducându-ne apoi până în birourile de la Palo Alto. În mijlocul acestui tumult se află Mark Zuckerberg, strălucitul student de la Harvard care a conceput un website ce părea să redefinească peste noapte relațiile dintre oameni.

Într-o noapte cu multă băutură, din octombrie 2003, după ce se ceartă cu prietena lui, Mark intră ilegal în rețeaua de calculatoare a universității și creează un site cu o bază de date în care să le includă pe toate fetele din campus, apoi afișează două poze una lângă alta, pentru a-i întreba pe cei ce-l accesează, care dintre ele e mai sexy. El își botează creația cu numele de Facemash. The social network pleacă de la o întâmplare reală, a ceea ce astăzi se numește Facebook, gigantul social, prezent pe întreg mapamondul.


Pearl Harbor, unul dintre cele mai bune filme despre război

Pearl Harbor este un film care are la bază o poveste adevărată din timpul celui De-al Doilea Război Mondial, când Statele Unite intră forțate în mijlocul războiului, după ce japonezii lansează un atac aerian surpriză asupra forțelor armate americane din Pearl Harbor, Hawaii.

Una dintre cele mai negre zile din istoria Americii este ecranizată în jurul evenimentelor din 7 decembrie 1941, însă prezintă și povestea de dragoste a doi prieteni care iubesc aceeași fată. Evenimentele petrecute după atacul aerian japonez, decide soarta celor trei, sub umbra războiului.

Mai mult pe playtech.ro...

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Veste bună pentru bunica Elena, femeia singură și imobilizată la pat. ”Mulțumim tuturor celor ce ați ajutat concret!”

astăzi, 10:50
44

O asociație din Botoșani s-a oferit chiar să o preia pe bunica Elena în centrul destinat oamenilor fără adăpost.Astfel, potrivit celor transmise de preoteasa Anamaria Macuc, cea care a...

O femeie de 97 de ani a ieșit singură din casa cuprinsă de flăcări! (Foto)

astăzi, 10:14
158

O femeie în vârstă de 97 de ani, din localitatea Pădureni, a rămas fără casă în urma unui incendiu generat, cel mai probabil, de jarul căzut din sobă pe materiale combustibil...

Zi neagră pentru drumari: o femeie de 45 de ani a murit, un bărbat este în stare gravă. Apel către participanții la trafic!

astăzi, 09:41
730

În timp ce efectua lucrări de întreținere curentă, o echipă de drumari a fost implicată într-un accident rutier.Cu toate că lucrările efectuate erau semnalizate corespunz...