Ziua Culturii Naționale, marcată online la Biblioteca Județeană ”Mihai Eminescu” Botoșani

Ziua Culturii Naționale, marcată online la Biblioteca Județeană ”Mihai Eminescu” Botoșani

Într-o actualitate desfăşurată sub auspiciul măsurilor speciale impuse de criza medicală mondială, fenomenul cultural rămâne viu la Botoșani.

Având ca motto ”Niciun cataclism nu va ne opri să cântăm versul eminescian”, Ziua Culturii Naționale 2021 va fi organizată la Biblioteca Județeană ”Mihai Eminescu” Botoșani exclusiv în mediul on-line.

„Vă invităm să ne treceți, virtual, pragul pe data de 15 ianuarie, moment în care pagina de Facebook a bibliotecii va găzdui  o suită de momente artistice, recitaluri de poezie, expoziții,  dedicate Marelui Poet”, au transmis reprezentanții Bibliotecii Județene „Mihai Eminescu”.

Prietenii bibliotecii, colaboratori din întreg județul, bibliotecari, profesori și elevi, vă propun multiple perspective de transpunere a creației eminesciene, pline de emoție, inocență și respectul cuvenit, grupate astfel:

- ”Portretul artistului în tinerețe” - Rotonda cenaclurilor literare pentru copii și tineret din județul Botoșani  (înregistrări video).

- Descoperă comoara ”vizită virtuală la bibliotecă”  cu  prezentarea  câtorva  documente  din patrimoniul  Secției  de  Colecții  Speciale .

- „Ziua Culturii Naționale în simboluri și însemne”  -  selecțiuni  din  exponatele  documentare  întocmite de  Cabinetului  de  Numismatică  și  Filatelie și dedicate  Zilei  Culturii Naționale.

- „Sub fiorul metaforei” suită de recitaluri și momente artistice  .

- „Eminescu în templul culturii române”  -  expoziții  de  carte  în  diverse  locații, pe diverse teme (aspecte online).

Și în această perioadă deosebită  pe care o traversăm, prin intermediul tehnicii, Biblioteca Județeană ”Mihai Eminescu”  Botoșani își deschide porțile, pentru  a aduce pios omagiu Poetului Nepereche.

Fii alături de noi! Fii ”smart”, accesează site-ul  www.bibliotecabotosani.ro și bucură-te de oferta culturală a Bibliotecii ”Mihai Eminescu”.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pot fi obligați angajații să se vaccineze anti-Covid? Ce spun specialiștii.

astăzi, 20:44
55

Legal, angajatorii români nu-și pot obliga salariații să se vaccineze anti-COVID, pentru că nu au o bază pentru a solicita așa ceva. Tehnic însă, ei pot impune anumite condiții, in...

Ultimul vaccin Pfizer omoară noua tulpină de Covid-19?

astăzi, 20:21
109

Câteva studii preliminare indică faptul că ultimul vaccin făcut de Pfizer și BioNTech este eficient pentru noua tulpină din Marea Britanie.Unele studii preliminare indică faptul că ul...

Un nou portar pentru CSM Botoșani! Are 2 goluri în Liga Zimbrilor

astăzi, 19:49
55

CSM Botoșani a făcut a doua mutare a iernii. Conducerea formației din Liga Zimbrilor a căzut la un acord cu Crăciunescu Eugen, un portar de doar 21 de ani.Acesta vine liber de contract, după...