VIDEO - "Îmbătați de dragoste", un spectacol fierbinte și... o cerere în căsătorie pe scenă!

VIDEO - "Îmbătați de dragoste", un spectacol fierbinte și... o cerere în căsătorie pe scenă!

   Foto: Facebook/Sali pline

Sâmbătă seara, de la ora 18.00, s-a consumat în sala Teatrului "Mihai Eminescu" Botoșani premiera spectacolului "Îmbătați din dragoste", adaptare după "Jocul dragostei şi al întâmplării", de Pierre de Marivaux, considerată a fi cea mai bună comedie a celebrului dramaturg, jucată în premieră la începutul anului 1730, în Italia. 

Într-o după-amiază caniculară chiar și la ora 18.00, într-o atmosferă aproape insuportabil de caldă în interior, spațiul inadecvat în care trupa de la Botoșani își desfășoară activitatea devine din ce în ce mai frustrant pentru actori și public deopotrivă. De aceea, jocul actorilor a fost unul aproape eroic, având în vedere că toți au purtat costumații groase și că efortul pe tot parcursul reprezentanției a fost unul considerabil. 

"Îmbătați din dragoste". Jocul pornește din temeri. Temerea că cel ales nu este peroana hărăzită. Temerea că iubirea nu va fi împărtășită sau că, primită cu atâta ușurință, o căsătorie nu poate avea și sorți de izbândă. Temerea face jocul până aproape de final, dar pare să fie, până la urmă, și liantul care echilibrează spectacolul. Totul se petrece sub semnul dragostei și al întâmplării, dar sub o mască dincolo de care fiecare gest, fiecare cuvânt capătă alt înțeles. Nimeni nu vrea să renunțe la văl, la mască, la… cel ce nu este. Și totuși, vălul se ridică. Surpriză! Pentru că, precum spune regizorul Philippe Faure, “vălul ar trebui ridicat pentru a vedea fața celuilalt. Atunci? Acesta este momentul în care începe teatrul”. 

Spectacolul regizat de Alexandru Vasilache este, în fapt, un dublu joc: unul teatral, actoricesc, și altul al cuvintelor. Jocul actorilor a îmbrăcat atât de bine textul încât nu știi cine pe cine a servit mai bine actului artistic. Dar rezultatul s-a dovedit a fi unul pe măsură: o comedie care s-a bucurat de aplauzele publicului.

Scenografia este semnată de Mihai Pastramagiu, coregrafia de Victoria Bucun, având drept asistent de regie pe Sorin Ciofu. În distribuție îi regăsim pe Cezar Amitroaei, Petruţ Butuman, Silvia Răileanu, Sorin Ciofu, Lidia Uja şi Răzvan Amitroaei.

Nu vom dezvălui aici povestea, pentru a vă nu vă răpi bucuria spectacolului de duminică seara, când premiera este programată din nou, la aceeași oră. Dacă reușiți să ignorați căldura de afară, veți avea parte de o oră și mai bine de comedie în stil clasic, dar mai ales vă veți bucura de jocul actorilor Teatrului "Mihai Eminescu" din Botoșani. Vom reveni asupra acestei premiere după și cel de-al doilea spectacol se va consuma. 

Finalul spectacolului de sâmbătă a fost unul în ton cu tema poveștii: dragostea. Însă nu ca joc al întâmplării! Actorul Răzvan Amitroaei, care a reușit un rol de excepție sâmbătă seara, și-a chemat pe scenă iubita. A urmat o cerere în căsătorie plină de emoții! Nu mai puțin emoționat a fost Cezar Amitroaei, tatăl lui Răzvan, care a jucat în spectacol alături de fiul său.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Florentina Tonita

Niculina, sufletul orașului meu

astăzi, 11:37
501

Cam pe la 7-8 pe seară, de ani buni, Niculina iese din casă. Vara în culori deschise, rochii cu volănașe garnisite uneori cu mărgele simple, pe care le poartă pitite într-o copilăro...

Regizorul Cristian Pascariu, înainte de lansarea filmului ”Nasty” la Botoșani: ”Îl veți vedea pe Ilie într-o ipostază necenzurată, într-o ipostază sinceră” (Foto, Video)

Joi, 18 Aprilie 2024
700

Filmul ”Nasty” va avea premiera de gală la Cinema Unirea Botoșani sâmbătă, 20 aprilie, de la 19:00, publicul având prilejul de a se întâlni și cu echipa care a...

Anamaria Chelaru: ”Noi, păpușarii, suntem făcuți să lucrăm între călugărie și armată!” (Foto, Video)

Marţi, 16 Aprilie 2024
1209

Când am căutat-o și i-am propus acest interviu, am întrebat-o direct: Cum este Anamaria Chelaru în afara scenei? A răspuns dintr-o suflare, cu vocea clară și îndelung form...