Târgul Meșterilor Populari a atras și în acest an sute de vizitatori! FOTO, VIDEO

Târgul Meșterilor Populari a atras și în acest an sute de vizitatori! FOTO, VIDEO

La sfârșitul săptămânii trecute, în perioada 10-12 mai, la Botoșani s-a desfășurat tradiționalul Târg al Meșterilor Populari. Aflat la ediția a XIII-a, evenimentul a fost organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, cu sprijinul Consiliul Județean Botoșani, având drept parteneri Primăria Municipiului Botoșani și Asociația Meșterilor Populari din Moldova.

Manifestarea se încrie de obicei în rândul evenimentelor culturale dedicate Zilei Orașului Botoșani, având drept dată de organizare ziua de 23 aprilie, atunci când creștinii ortodocși îl cinstesc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, ocrotitorul Orașului Botoșani. Întrucât anul acesta Sfântul Gheorghe a fost cinstit de către Biserica Ortodoxă în a doua zi de Paști, Târgul a fost organizat pe 10-12 mai, ca un preambul la Zilele Orașului (eveniment de asemenea decalat), care sunt organizate de către municipalitate în perioada 17-19 mai 2019.

Meșteri populari din județele Prahova, Neamț, Suceava, Harghita, Covasna, Iași, Galați și din comunele județului Botoșani: Vorona, Tudora, Ungureni, Ibanești și Avrămeni și-au expus operele de artă etnografică, acestea bucurându-se de aprecierea celor care și-au făcut timp pentru a admira produsele. Organizatorii au pus accent pe expozițiile de artă populară autentică, pe meșteșugurile principale tradiționale.  

Ceramică decorativă, covoare, cămăși din pânză țesută în casă, broderii realizate manual, măști, obiecte din lemn și os, icoane pe lemn sau sticlă au fost doar câteva dintre punctele de atracție de la Târg.  

 (Foto, Video: Ionuț Iosub)
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Neurochirurgul Ştefan Florian: Uitatul la televizor nu este atât de util pentru dezvoltarea şi menţinerea funcţiilor cerebrale, pe cât este cititul!

astăzi, 10:01
27

Ştefan Florian este un apreciat neurochirurg român care operează zilnic cu creierul, şi la propriu, şi la figurat. Ştefan Florian vorbeşte despre presiunea pe care o simte în fiecare...

ALERTĂ: Femeie căutată de pompieri, sătenii se tem de ce e mai rău! FOTO

astăzi, 09:03
3953

Sâmbătă seara, pompierii și voluntarii din localitatea Bâznoasa, comuna Lunca, județul Botoșani, au plecat în misiune de căutare a unei femei în vârstă de 69 ...

Memoria zilei: Constantin Lupu ar fi împlinit astăzi 68 de ani! VIDEO

astăzi, 08:33
78

Încă din timpul vieții, Constantin Lupu devenise îl însuși un tezaur al folclorului autentic, tocmai prin imensa informație acumulată în zeci de ani de muncă. L...