Recomandare de weekend: Comedie spumoasă oferită de trei actori, la Amfiteatrul „Cornișei”

Recomandare de weekend: Comedie spumoasă oferită de trei actori, la Amfiteatrul „Cornișei”

Sâmbătă, 18 iulie, de la ora 20:00, la Amfiteatrul din Complexul Cornișa, actorii Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani oferă spectacolul „Ursul”, de A.P. Cehov, în regia artistică a lui Mihai Donțu și în scenografia lui Mihai Pastramagiu.

Din distribuție fac parte: Crenola Muncaciu, Bogdan Muncaciu și Radu Dragoș.

Mereu atent la meandrele trăirilor sufleteşti, dramaturgul rus A. P. Cehov evidenţiază, în piesa sa „Ursul", cam cât pot dăinui în timp, pentru o femeie, jurămintele de fidelitate eternă.

„La moartea soţului, o doamnă din lumea bună a vremurilor demult apuse, jură celui tocmai plecat "dincolo" credinţă fără de cusur până la capătul vieţii. Doar că pe când încă trăia, soţul - pentru a menţine aspectul de familie respectabilă - făcuse diverse împrumuturi. Imediat după deces, creditorii au şi venit la soţie să ceară banii împrumutaţi de defunct. O vreme "tare pe poziţie", soţia îndoliată nu cedează la avansurile unuia dintre creditori, pentru ca în cele din urmă să se aleagă praful din jurămintele făcute soţului înălţat la ceruri”, a transmis Traian Apetrei, directorul Teatrului.

Este vorba de o comedie spumoasă, gândită de regizorul Mihai Donţu în ritm alert, cu ironii îngroşate „la moment", cu un final în care viaţa - în fapt, dragostea - triumfă în ciuda unor norme socotite la un moment dat a fi de netrecut.

Actorii Bogdan Muncaciu, Crenola Muncaciu şi Radu Dragoş au înţeles pe deplin intenţiile dramaturgului, drept care spectacolul - benefiicind şi de scenografia inspirată a lui Mihai Pastramagiu - se constituie ca o felie de viaţă adevărată, credibilă, impregnată de optimism. Ca întotdeauna când e vorba de Cehov şi trupe cu reale calităţi artistice - spectacolul merită să fie văzut!

Biletele se găsesc la Casa Tineretului din Bulevardul Mihai Eminescu nr. 48, tel 0231 510970 (program: 10.00 – 18.00, de luni până vineri. sâmbătă, 10.00 - 13.00, iar de la ora 18:00 la Amfiteatrul din Complexul Cornișa)

Prețul unui bilet este de 15 lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care și-a ucis concubina cu toporul, arestat preventiv

astăzi, 20:48
111

Bărbatul de 56 de ani care și-a ucis concubina, în vârstă de 62 de ani, din comuna Corlăteni, prin lovituri cu toporul, a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, adică până ...

Femeie încarcerată la Botoșani, pentru că a vândut un telefon găsit pe stradă

astăzi, 18:27
1126

Păţanie de pomină pentru o femeie de 49 de ani care a găsit pe stradă un telefon mobil pe care s-a gândit să şi-l însuşească. Descoperită de oamenii legii, femeia a fost cercetat...

Undă verde în CL pentru reducerea la jumătate a impozitului pe clădiri datorat de agenții economici pe perioada stării de urgență

astăzi, 18:09
227

În cursul zilei marți, a avut loc o ședință extraordinară a Consiliului Local al municipiului Botoșani, în care s-a aprobat proiectul de hotărâre privind acordarea facilităț...