"S.O.S.: Cosula" la Festivalul Internaţional Eco-Etno-Folck-Film

"S.O.S.: Cosula" la Festivalul Internaţional Eco-Etno-Folck-Film
În perioada 25-29 august 2010 are loc Festivalul Internaţional Eco-Etno-Folck-Film, ediţia a XII- a, care se va desfăşura la Casa de Cultură Ţărănească din comuna Slătioara, judetul Vâlcea, şi care este organizat de Fundaţia "Nişte ţărani".
 
Festivalul este deschis filmelor documentare artistice, reportajelor, precum şi filmelor de scurtmetraj de până la 30 de minute, pe teme care aparţin fie categoriei ecologico-turistice, fie categoriei etnografico-folclorice, cu participarea realizatorilor din ţară şi din afara ţării (Anglia, Spania, Italia, Portugalia,Franţa).

Filmul "S.O.S: Coşula" - având ca realizator pe Margareta Mihalache, referent de specialitate la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, a fost selectat pentru faza finală de juriul internaţional al Festivalului – urmând să fie prezentat în ziua de 26.08.2010 în cadrul vizionării filmelor intrate în competiţie.

Realizatoarea filmului s-a bucurat de consultanţă ştiinţifică din partea muzeografului Ionel Bejenaru, de la Muzeul Judeţean Botoşani, şi a prof. dr. Gheorghe Macarie, de la Universitatea "Al. I. Cuza" din Iaşi.
 
"Dacă va fi auzit, S.O.S: Coşula ar conduce la întregirea Patrimoniului Cultural Naţional, la creşterea semnificaţiei sale valorice, demersul filmului fiind motivant, pledând şi pentru o cauză oportună şi stringentă", a precizat muzeograful Ionel Bejenaru.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministrul Muncii, la Botoșani: Industria textilă, cea mai afectată după pandemie

astăzi, 15:50
14

Prezentă în cursul zilei de vineri la Botoșani, Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a explicat, în cadrul unei conferințe de presă, că domeniul textil este cel mai afectat după pand...

Doi elevi din Botoșani au fost admiși cu media 10 la liceu

astăzi, 15:15
124

Nu mai puțin de 2647 absolvenţi ai clasei a VIII-a din județul Botoșani au fost repartizaţi computerizat în învăţământul liceal de stat, în anul școlar 2020-2021. Mini...

Bărbat în stare critică preluat de elicopter SMURD

astăzi, 15:09
107

Un bărbat a ajuns joi, la spital după ce a suferit un infarct. Pacientul în vârstă de 67 de ani, din Hilișeu-Horia, s-a prezentat la Spitalul Municipal Dorohoi cu dureri în ...