"S.O.S.: Cosula" la Festivalul Internaţional Eco-Etno-Folck-Film

"S.O.S.: Cosula" la Festivalul Internaţional Eco-Etno-Folck-Film
În perioada 25-29 august 2010 are loc Festivalul Internaţional Eco-Etno-Folck-Film, ediţia a XII- a, care se va desfăşura la Casa de Cultură Ţărănească din comuna Slătioara, judetul Vâlcea, şi care este organizat de Fundaţia "Nişte ţărani".
 
Festivalul este deschis filmelor documentare artistice, reportajelor, precum şi filmelor de scurtmetraj de până la 30 de minute, pe teme care aparţin fie categoriei ecologico-turistice, fie categoriei etnografico-folclorice, cu participarea realizatorilor din ţară şi din afara ţării (Anglia, Spania, Italia, Portugalia,Franţa).

Filmul "S.O.S: Coşula" - având ca realizator pe Margareta Mihalache, referent de specialitate la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, a fost selectat pentru faza finală de juriul internaţional al Festivalului – urmând să fie prezentat în ziua de 26.08.2010 în cadrul vizionării filmelor intrate în competiţie.

Realizatoarea filmului s-a bucurat de consultanţă ştiinţifică din partea muzeografului Ionel Bejenaru, de la Muzeul Judeţean Botoşani, şi a prof. dr. Gheorghe Macarie, de la Universitatea "Al. I. Cuza" din Iaşi.
 
"Dacă va fi auzit, S.O.S: Coşula ar conduce la întregirea Patrimoniului Cultural Naţional, la creşterea semnificaţiei sale valorice, demersul filmului fiind motivant, pledând şi pentru o cauză oportună şi stringentă", a precizat muzeograful Ionel Bejenaru.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânăr de 25 de ani dintr-o comuna din Botoșani, prins beat la volan!

astăzi, 18:55
17

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control pe strada Școlii din comuna Havârna un autoturism...

USR Botoșani: USR oprește din nou specula cu locurile de veci!

astăzi, 18:21
54

După ce, în 2021, consilierul USR Raluca Curelariu a stopat mafia din cimitirele botoșănene printr-un amendament ce a limitat bișnița,  primarul social democrat aflat încă &icir...

Un bărbat rănit într-un accident a rămas blocat în mașină, au intervenit pompierii!

astăzi, 17:55
250

Un bărbat, în vârstă de 44 de ani, a fost rănit după ce mașina pe care o conducea a părăsit partea carosabilă și a ajuns într-un gard. Evenimentul s-a produs pe raza localit...