Pelerinaj de Florii la Bucecea! FOTO

Pelerinaj de Florii la Bucecea! FOTO

În orașul Bucecea a avut loc, sâmbătă, 8 aprilie 2017, pelerinajul de Florii, o tradiţie deja pentru credincioşii buceceni. Pelerinajul a început la ora 17:00 cu oficierea slujbei Vecerniei la Biserica „Sf. Nicolae“, mulţimea credincioşilor urmând apoi drumul cu ramuri de salcie în mâini până la Biserica „Sf. Ioan Botezătorul”.

După Slujba Vecerniei, s-a săvârșit rânduiala sfințirii stâlpărilor, rostind rugăciunea de la binecuvântarea ramurilor de salcie. Preoții slujitori au împărțit pelerinilor ramurile de salcie și, în jurul orei 18:00, s-a plecat în procesiune.

Pe parcursul pelerinajului, cântăreții și credincioșii au intonat împreună: Troparul Floriilor, Cu noi este Dumnezeu, Cuvine-se cu adevărat și alte cântări bisericești.

Odată ajunşi la Biserica „Sf. Ioan Botezătorul”, preoții au rostit rugăciunea de binecuvântare a pelerinilor, iar în cuvântul de folos de la încheierea pelerinajului, preoții au mulţumit credincioşilor pentru că au fost alături de Mântuitorul Hristos pe acest drum pe calea Ierusalimului ceresc.











 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Florentina Tonita

Regizorul Cristian Pascariu, înainte de lansarea filmului ”Nasty” la Botoșani: ”Îl veți vedea pe Ilie într-o ipostază necenzurată, într-o ipostază sinceră” (Foto, Video)

Joi, 18 Aprilie 2024
427

Filmul ”Nasty” va avea premiera de gală la Cinema Unirea Botoșani sâmbătă, 20 aprilie, de la 19:00, publicul având prilejul de a se întâlni și cu echipa care a...

Anamaria Chelaru: ”Noi, păpușarii, suntem făcuți să lucrăm între călugărie și armată!” (Foto, Video)

Marţi, 16 Aprilie 2024
886

Când am căutat-o și i-am propus acest interviu, am întrebat-o direct: Cum este Anamaria Chelaru în afara scenei? A răspuns dintr-o suflare, cu vocea clară și îndelung form...

S-a stins un mare actor născut în Botoșani. ”Ce frumoasă a fost călătoria sa pe aici!”

Sâmbătă, 13 Aprilie 2024
4839

Născut pe 6 mai, în prima zi de Paşti a anului 1945, în familia preotului Mihai Cojocaru din Hăneşti, judeţul Botoşani, actorul a plecat astăzi în veșnicie.Constantin Coj...