Drumul catre lumina al Profesorului!

Drumul catre lumina al Profesorului!

 Profesorul Aurel Dorcu va odihni alaturi de sotia sa, Laura  

Profesorul Aurel Dorcu isi va continua drumul spre lumina, incepand de duminica, alaturi de sotia sa, la Cimitirul Eternitatea din Botosani.

In prezenta a sute de oameni, desi nu atat de multi pe cat ar fi meritat personalitatea marcanta a unui Om care a schimbat mii de destine, Profesorul a primit ultimele omagii de la cei care l-au iubit, respectat, apreciat.

Din pacate, desi Cetatean de Onoare al municipiului Botosani, Aurel Dorcu nu s-a bucurat decat de coroane de flori din partea autoritatilor, edilii nemanifestandu-si dorinta de a-si arata si in alt fel respectul fata de unul dintre marii oameni ai Botosaniului ultimei jumatati de secol.

De religie catolica, Aurel Dorcu a dorit sa fie inmormantat, dupa o slujba catolica, alaturi de sotia sa, Laura, plecata la cele vesnice in urma cu opt ani.

Evocat de catre preotul Bisericii Romano-Catolice din Botosani drept unul dintre bunii crestini, om de aleasa tinuta, drept si generos, Aurel Dorcu ramane in amintirea botosanenilor ca unul dintre cele mai puternice exemple de modestie umana.

Numerosi oameni de cultura au asistat la slujba de inmormantare, printre acestia numarandu-se Traian Apetrei, directorul Teatrului Mihai Eminescu, Marius Rogojinschi, directorul Teatrului Vasilache, Victor Hreniuc, directorul Scolii de Arte, Constantin Adam, pictorul George Spaiuc, dar si foarte multi profesori, intre care Ioan Onofrei, directorul Colegiului A.T.Laurian, Corneliu Furtuna, directorul Scolii 6.

Un emotionant moment a fost creat de cuvantarea lui Traian Apetrei, care a amintit pe rand despre trecerile prin viata noastra ale Profesorului Aurel Dorcu, despre golul pe care il vom simti de aici inainte la fiecare concert, spectacol de teatru, expozitie, acolo unde eruditia si luciditatea lui Aurel Dorcu reprezenta o garantie a unui act cultural de calitate.

Multi au fost duminica la Cimitirul Eternitatea. Dar mai multi au lipsit.

Fie ca macar de acum inainte sa cinstim cum se cuvine si sa ne amintim de Profesor, cinstindu-ne, astfel, pe noi insine!

Dumnezeu sa il odihneasca in pace!

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Misiune specială a cadrelor medicale: Au chemat în ajutor pompierii!

Sâmbătă, 15 Iunie 2019
1316

O femeie din Săveni a sunat la 112, spunându-le medicilor că nu poate respira. Echipajul de la Serviciul Județean de Ambulanță ajuns la fața locului a acordat primul ajutor, însă au...

Darren Cahill: "Am ajuns un mare antrenor pentru că am avut o mare jucătoare, Simona Halep"

Sâmbătă, 15 Iunie 2019
186

Fostul antrenor al Simonei Halep, australianul Darren Cahill, susține că a ajuns un mare antrenor deoarece a avut parte de o mare jucătoare, Simona Halep, între ei existând o mare &icir...

A murit marele cineast italian Franco Zeffirelli

Sâmbătă, 15 Iunie 2019
236

Marele regizor italian Franco Zeffirelli a murit sâmbătă, la vârsta de 96 de ani, la reședința sa din Roma, anunță AFP. Franco Zeffirelli "s-a stins în pace după o l...