Două spectacole prezentate de actorii Teatrului "Mihai Eminescu" Botoșani în weekend-ul următor

Două spectacole prezentate de actorii Teatrului "Mihai Eminescu" Botoșani în weekend-ul următor

Actorii Teatrului "Mihai Eminescu" Botoșani, invită publicul botoșănean la vizionarea a două spectacole în acest week-end.

Primul dintre ele va avea loc sâmbătă, 12 septembrie, de la ora 19.00, la Amfiteatrul Cornișa. Publicul iubitor de teatru va putea viziona spectacolul  “CASTING...CASTING...CASTING”, cu Ella Nistor. Regia artistică este asigurată de Alexandru Vasilache iar textul de Lucian Băleanu.

Despre „Casting” cu regizorul Alexandru Vasilachi: „Noi trecem toată viața printr-un casting fără de sfârșit! Iar uneori avem parte  de câteva castinguri în fiecare zi. Fiecare dialog este, de fapt, un casting. Orice întâlnire dintre doi tineri este tot un casting. Toți dăm casting după casting pentru a avea o viață mai bună, mai liniștită… Mereu încercăm să convingem pe cineva. Sunt – dialogurile respective – probe, concursuri pe care, iată, le numim castinguri. Prin intermediul actriței Ella Nistor tocmai asta vrem să spunem: toți trecem printr-un casting permanent. Iar în spectacol, chiar dacă actrița respectivă nu a obținut rolul pe care și-l dorea, ea, totuși, este sigură că vor urma alte zeci de castinguri până va obține rolul dorit. Practic, ea îndeamnă lumea să nu dispere când nu reușește ceva, și să se prezinte la noi și noi castinguri până va obține ceea ce își dorește! Acesta-i mesajul spectacolului!”

Duminică, 13 septembrie  2020, ora 20.00 la Amfiteatrul Ipotești, va avea loc spectacolul “Consiliu de familie” de Cristina Clemente, iar traducere din limba spaniolă  este asigurată de Luminița Voina Răuț. Din distribuție fac parte Marius Rogojinschi, Lenuș Moraru, Alexandra Vicol, Petruț Butuman, Răzvan Amitroaei. Regia îi este atribuită  Antonellei Cornici, scenografia lui Gelu Rîșca iar de coregrafie se ocupă Victoria Bucun.

Video design, Andrei Cozlac iar asistent regie,  Ioan Crețescu.

“Cu „uneltele” comediei, noi vorbim despre conflictele dintre generații, despre nevoia tinerilor de a rupe barierele, despre conflictele de idei, despre părinții care au ajuns în secolul XXI, dar nu se pot adapta la noua tehnologie, părinți care vizionează un alt fel de filme și ascultă un alt fel de muzică.

Nu spunem, prin acest spectacol, că dreptatea s-ar afla doar la unii sau doar la alții. Publicul va alege!”, au transmis organizatorii spectacolului.

Preț unui bilet este de 15 lei pentru ambele spectacole iar biletele se găsesc la Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu nr. 48, tel 0231 510970

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
374

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
662

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
190

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...