Directorul teatrului din Botoșani, Traian Apetrei: Costurile lucrărilor la Teatrul ”Mihai Eminescu” vor ajunge la greutatea sa în aur?

Directorul teatrului din Botoșani, Traian Apetrei: Costurile lucrărilor la Teatrul ”Mihai Eminescu” vor ajunge la greutatea sa în aur?

Scandalul din jurul Teatrului ”Mihai Eminescu” din Botoșani pare să nu se mai termine niciodată.

Lucrările au început în urmă cu ani de zile, au fost trenate, au fost abandonate, au fost repornite iar acum sunt din nou în mijlocul unui scandal, după câte se pare din cauza constructorului, care vrea să-și strângă “jucăriile” și să abandoneze lucrarea.

Lucrările de consolidare la teatru au fost câştigate LDC Trust Construcţii MV, iar valoarea este de 2,8 milioane de lei fără TVA. În mod normal, la finele lunii noiembrie acestea ar fi trebuit finalizate, însă pe surse se afirmă că în prezent constructorul ar fi anunțat că și de această dată banii pentru consolidarea clădirii teatrului sunt insuficienți!

În România, la toate licitațiile care s-au făcut la lucrările desfășurate în ultimii 30 de ani a existat o practică comercială vădit înşelătoare și neconcurențială, care însă NU este pedepsită de lege: se merge la licitație cu cel mai mic preț, se câștigă de drept licitația, după care, pe parcursul lucrării se cresc prețurile în funcție de pe majorările de pe piață, respectiv salarii, materiale de construcții, combustibili, etc. Toate acestea au făcut ca în România să existe astăzi lucrări la care constructorii au prelungit termene de execuție, s-au la care au “apărut” lucrări neprevăzute, și care, la finalizare, au ajuns să aibă prețul dublu față de cel inițial!

Nu este cazul aici, dar începem să credem că vorbim de aceeași practică! Iar acest lucru pentru că suma solicitată de constructor pentru alte lucrări neprevăzute în proiect se pare să se ridică la 1,2 milioane de lei (o creștere de 30%! față de valoare inițială a proiectului), iar conform reprezentanților teatrului botoșănean, constructorul a anunţat că sistează lucrările şi părăseşte şantierul dacă nu primește acești bani!

”Actorii își văd șubrezită evoluția, cariera de această evoluție într-o încropeală, într-un provizorat într-o casă de cultură. Avem și noi, teatrul, așteptări. Am avut răbdare, multă, multă, dar se pare că această liniște a făcut bine cuiva, care s-ar putea să ceară greutatea teatrului în aur. Ce facem, așteptăm să dăm greutatea Teatrului Eminescu în aur acelui care are astfel de pretenții, care par să ducă la nesfârșit?”, a declarat Teatrului ”Mihai Eminescu” de la Botoșani, Traian Apetrei.

În aceste condiții, actorii Teatrului ”Mihai Eminescu” din Botoșani nu mai stau pe gânduri și vor trece la proteste, care se vor materializa în cel mai scurt timp.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VIDEO: Un film exploziv cu un botoșănean! Managerul de la Institutul Socola către o angajată: "Rade-o de aici"!

Vineri, 15 Noiembrie 2019
497

”Ziarul de Iaşi” a intrat în posesia unei înregistrări care arată modul în care se comportă Gabriel Oprişanu, botoșăneanul care a ajuns manager al Institutului de ...

Radu Roșu, antrenorul CSM Botoșani, după victoria de la Galați: "Obiectivul nu mai pare greu de atins!"

Vineri, 15 Noiembrie 2019
249

CSM Botoșani și-a asigurat, în mare parte, prezența la turneul de baraj, însă nu acesta este obiectivul echipei. Promovarea în Liga Zimbrilor este marele vis al echipei moldave, ...

CIVILIZAȚIE! Fotografierea sub fustele femeilor și a victimelor accidentelor rutiere devine infracțiune în Germania!

Vineri, 15 Noiembrie 2019
244

”Upskirting-ul” sau realizarea de fotografii pe sub fustele femeilor fără ştirea acestora va deveni o infracţiune în Germania, a anunţat guvernul de la Berlin, la câteva l...