Directorul teatrului din Botoșani, Traian Apetrei: Costurile lucrărilor la Teatrul ”Mihai Eminescu” vor ajunge la greutatea sa în aur?

Directorul teatrului din Botoșani, Traian Apetrei: Costurile lucrărilor la Teatrul ”Mihai Eminescu” vor ajunge la greutatea sa în aur?

Scandalul din jurul Teatrului ”Mihai Eminescu” din Botoșani pare să nu se mai termine niciodată.

Lucrările au început în urmă cu ani de zile, au fost trenate, au fost abandonate, au fost repornite iar acum sunt din nou în mijlocul unui scandal, după câte se pare din cauza constructorului, care vrea să-și strângă “jucăriile” și să abandoneze lucrarea.

Lucrările de consolidare la teatru au fost câştigate LDC Trust Construcţii MV, iar valoarea este de 2,8 milioane de lei fără TVA. În mod normal, la finele lunii noiembrie acestea ar fi trebuit finalizate, însă pe surse se afirmă că în prezent constructorul ar fi anunțat că și de această dată banii pentru consolidarea clădirii teatrului sunt insuficienți!

În România, la toate licitațiile care s-au făcut la lucrările desfășurate în ultimii 30 de ani a existat o practică comercială vădit înşelătoare și neconcurențială, care însă NU este pedepsită de lege: se merge la licitație cu cel mai mic preț, se câștigă de drept licitația, după care, pe parcursul lucrării se cresc prețurile în funcție de pe majorările de pe piață, respectiv salarii, materiale de construcții, combustibili, etc. Toate acestea au făcut ca în România să existe astăzi lucrări la care constructorii au prelungit termene de execuție, s-au la care au “apărut” lucrări neprevăzute, și care, la finalizare, au ajuns să aibă prețul dublu față de cel inițial!

Nu este cazul aici, dar începem să credem că vorbim de aceeași practică! Iar acest lucru pentru că suma solicitată de constructor pentru alte lucrări neprevăzute în proiect se pare să se ridică la 1,2 milioane de lei (o creștere de 30%! față de valoare inițială a proiectului), iar conform reprezentanților teatrului botoșănean, constructorul a anunţat că sistează lucrările şi părăseşte şantierul dacă nu primește acești bani!

”Actorii își văd șubrezită evoluția, cariera de această evoluție într-o încropeală, într-un provizorat într-o casă de cultură. Avem și noi, teatrul, așteptări. Am avut răbdare, multă, multă, dar se pare că această liniște a făcut bine cuiva, care s-ar putea să ceară greutatea teatrului în aur. Ce facem, așteptăm să dăm greutatea Teatrului Eminescu în aur acelui care are astfel de pretenții, care par să ducă la nesfârșit?”, a declarat Teatrului ”Mihai Eminescu” de la Botoșani, Traian Apetrei.

În aceste condiții, actorii Teatrului ”Mihai Eminescu” din Botoșani nu mai stau pe gânduri și vor trece la proteste, care se vor materializa în cel mai scurt timp.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O femeie infectată cu COVID a decedat la centrul de dializă din Botoșani. Bilanțul morților a ajuns la 1248

Vineri, 29 Mai 2020
711

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a raportat, vineri seară, opt noi decese înregistrate în rândul românilor infectați cu noul coronavirus. Bilanțul ajunge, ...

Mânz găsit de jandarmi în zona industrială. Proprietarul a fost sancționat

Vineri, 29 Mai 2020
486

În această seară, jandarmii i-au restituit unui bărbat din localitatea Stâncești un mânz în vârstă de cinci luni. Mânzul a fost găsit în zona i...

Peste 700 de polițiști și jandarmi vor asigura ordinea publică în minivacanța de 1 iunie

Vineri, 29 Mai 2020
387

Polițiștii botoșăneni împreună cu celelalte structuri de ordine și siguranță publică sunt la datorie și acționează pentru ...