Cartea lui Marius Giradă, "Şcoala Săptămânii Patimilor", asemenea unei scrisori către Dumnezeu

Cartea lui Marius Giradă, "Şcoala Săptămânii Patimilor", asemenea unei scrisori către Dumnezeu
Lansarea cărții "Şcoala Săptămânii Patimilor", de Marius Giradă, s-a desfăşurat recent, în "Sala Albă" a Seminarului Teologic Liceal "Sf. Ioan Iacob" din Dorohoi, în ziua premergătoare hramului de vară al acestei instituţii şcolare.  

Evenimentul s-a bucurat de o asistenţă numeroasă, de la preoţi, cadre didactice, la simpli locuitori ai municipiului Dorohoi şi numeroși tineri, dat fiind ineditul impresionantei activităţi de redactare, din partea autorului, care scrie la calculator exclusiv cu ajutorul nasului.   

Marius Giradă este la a doua carte, prima cuprinzând poezii pe aceeaşi temă religioasă.  

Moderatorii acestei lansări de carte au fost pr. prof. Constantin Muha director al Seminarului Teologic Liceal "Sf. Ioan Iacob" din Dorohoi, şi prof. Cornelius Drescanu, care au punctat valorile spiritual-creştine ale volumului, dar si pe cele practice, din conduita unui credincios.   

Manifestarea culturală a alternat şi cu piese muzicale, pe acelaşi fond religios, prezentate de grupul folk LACONIA, îndrumat de prof. Vasile Tănase.   

Pe marginea conţinutului cărţii, a atitudinii autorului, care dă dovadă de o tenacitate admirabilă, fiind un exemplu pentru mulţi tineri, au avut intervenţii prof. Vasile D. Coţofrei, Tatiana Lupaştean, administrator al Librăriei "Universul" Dorohoi, prof. Petru Pădurariu si Valuţa Murariu, director al Casei municipale de cultură Dorohoi.  

Pr. prof. Constantin Muha a prezentat mesajul autorului, care a remarcat următoarele: "Am scris această carte, cu care la sărbătoarea Seminarului vin în faţa dumneavoastră, cu multă smerenie şi bucurie, după o muncă de patru ani. După fiecare capitol, văzând cum a ieşit, aveam dorinţa de a continua până la capăt. Dumnezeu rânduieşte toate, pentru a vedea Slava Sa... Primesc o bucurie vindecătoare, prin lansarea acestui volum, la apariţia căruia au merite deosebite părintele Constantin Muha, profesorul Cornelius Drescanu, bunul meu prieten Marius Petrescu şi Codin Popa, pentru care le mulţumesc".  

Marius Giradă a remarcat şi sprijinul deosebit primit din partea părinţilor, referindu-se, cu precădere la mama sa, Rodica Giradă, care îi acordă toată asistenţa şi sprijinul, inclusiv în aceşti paşi literari.  

Prefaţa cărţii a fost semnată de prof. Cornelius Drescanu.   

Pe ultima coperta, găsim ideea-cheie a volumului: "Întreaga pledoarie din această mică lucrare, scrisă de un mirean şi susţinută pe temeiul textelor Sfintei Scripturi, îl înfăţişează pe Iisus Hristos, mereu viu printre noi, regăsindu-L astfel pe CEL care rămâne un sfârşit şi un început, o genune de taine dumnezeieşti, la răspântia a două crâmpeie de istorie omenească".    

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
77

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...

Primii fermieri despăgubiți în acest an din cauza secetei și a grindinei. ”Am fost la un fermier din județul Botoșani…”

astăzi, 14:25
67

Echipele din cadrul Clubului Fermierilor Români (CFRO) Broker de Asigurare au un program încărcat în aceste zile în care se fac constatări în câmp acolo unde ferm...

Expoziția „Sacrul în artă” la Muzeul ”Ștefan Luchian” din Ștefănești!

astăzi, 13:29
27

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a un...