Cartea lui Marius Giradă, "Şcoala Săptămânii Patimilor", asemenea unei scrisori către Dumnezeu

Cartea lui Marius Giradă, "Şcoala Săptămânii Patimilor", asemenea unei scrisori către Dumnezeu
Lansarea cărții "Şcoala Săptămânii Patimilor", de Marius Giradă, s-a desfăşurat recent, în "Sala Albă" a Seminarului Teologic Liceal "Sf. Ioan Iacob" din Dorohoi, în ziua premergătoare hramului de vară al acestei instituţii şcolare.  

Evenimentul s-a bucurat de o asistenţă numeroasă, de la preoţi, cadre didactice, la simpli locuitori ai municipiului Dorohoi şi numeroși tineri, dat fiind ineditul impresionantei activităţi de redactare, din partea autorului, care scrie la calculator exclusiv cu ajutorul nasului.   

Marius Giradă este la a doua carte, prima cuprinzând poezii pe aceeaşi temă religioasă.  

Moderatorii acestei lansări de carte au fost pr. prof. Constantin Muha director al Seminarului Teologic Liceal "Sf. Ioan Iacob" din Dorohoi, şi prof. Cornelius Drescanu, care au punctat valorile spiritual-creştine ale volumului, dar si pe cele practice, din conduita unui credincios.   

Manifestarea culturală a alternat şi cu piese muzicale, pe acelaşi fond religios, prezentate de grupul folk LACONIA, îndrumat de prof. Vasile Tănase.   

Pe marginea conţinutului cărţii, a atitudinii autorului, care dă dovadă de o tenacitate admirabilă, fiind un exemplu pentru mulţi tineri, au avut intervenţii prof. Vasile D. Coţofrei, Tatiana Lupaştean, administrator al Librăriei "Universul" Dorohoi, prof. Petru Pădurariu si Valuţa Murariu, director al Casei municipale de cultură Dorohoi.  

Pr. prof. Constantin Muha a prezentat mesajul autorului, care a remarcat următoarele: "Am scris această carte, cu care la sărbătoarea Seminarului vin în faţa dumneavoastră, cu multă smerenie şi bucurie, după o muncă de patru ani. După fiecare capitol, văzând cum a ieşit, aveam dorinţa de a continua până la capăt. Dumnezeu rânduieşte toate, pentru a vedea Slava Sa... Primesc o bucurie vindecătoare, prin lansarea acestui volum, la apariţia căruia au merite deosebite părintele Constantin Muha, profesorul Cornelius Drescanu, bunul meu prieten Marius Petrescu şi Codin Popa, pentru care le mulţumesc".  

Marius Giradă a remarcat şi sprijinul deosebit primit din partea părinţilor, referindu-se, cu precădere la mama sa, Rodica Giradă, care îi acordă toată asistenţa şi sprijinul, inclusiv în aceşti paşi literari.  

Prefaţa cărţii a fost semnată de prof. Cornelius Drescanu.   

Pe ultima coperta, găsim ideea-cheie a volumului: "Întreaga pledoarie din această mică lucrare, scrisă de un mirean şi susţinută pe temeiul textelor Sfintei Scripturi, îl înfăţişează pe Iisus Hristos, mereu viu printre noi, regăsindu-L astfel pe CEL care rămâne un sfârşit şi un început, o genune de taine dumnezeieşti, la răspântia a două crâmpeie de istorie omenească".    

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PSD Botoșani: Să nu ne uităm eroii!

astăzi, 15:18
192

Comunicat:Ziua Eroilor, zi de mare însemnătate pentru toți românii, sărbătorită în fiecare an în aceeași zi cu o mare sărbătoare creștină, Înălțarea Domn...

Liderii administrației de stat de la Botoșani au depus astăzi o jerbă de flori în Cimitirul eroilor- Pacea

astăzi, 14:15
276

Respectând regulile de distanțare fizică, prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, împreună cu subprefectul județului, Rodica Zelincă, reprezentanții Guvernului în teritor...

Simbolul României privește iar maiestos de pe culmi: Mugetele zimbrilor se aud din nou în Munții Făgărașului

astăzi, 13:51
207

Mugetele zimbrilor se aud din nou în Munții Făgărașului după ce în cadrul unui proiect european, Fundaţia Conservation Carpathia a pus în libertate primii opt zimbri din progra...