A murit Principesa Margareta Sturdza

Principesa Margareta Sturdza (nascuta Kavaal), mama printului Dimitrie Sturdza, descendent al uneia dintre familiile domnitoare romanesti, a incetat din viata, luni, la resedinta sa din Paris, unde va fi inmormantata vineri, anunta reprezentanti ai familiei.

Nascut la Iasi in 1938, printul Dimitrie Sturdza a plecat din Romania, impreuna cu mama si cei doi frati, stabilindu-se in Norvegia, tara de origine a Principesei Margareta.

Familia Sturdza, una dintre cele mai vechi case nobiliare, are o rezonanta aparte in istoria Moldovei, careia i-a dat doi domnitori: Ionita (1822-1828) si Mihai (1834-1849).

Vasile Sturdza a fost ministru de Interne si presedinte al Consiliului din Moldova in 1859, Dimitrie Alexandru Sturdza prim-ministru al Romaniei intre anii 1901 si 1906, iar Mihail Sturdza a fost ministru de Externe, in perioada 1940-1941.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Guvernul a alocat 2,1 milioane de lei pentru podurile și podețele afectate de inundații din Botoșani

astăzi, 11:51
19

Guvernul a hotărât ieri alocarea sumei de 2.183.000 lei din Fondul de intervenție aflat la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, pentru refacerea unor poduri...

Nu este o glumă: Aproape un sfert din produsele de pe rafturile magazinelor din România sunt mai proaste decât cele din Europa! "Dublul standard există!"

astăzi, 10:50
106

O anchetă de presă pornită în urmă cu mai mulți ani, a ajuns în aceste zile să aibă recunoaștere oficială din partea reprezentanților statului român.Vorbim de “du...

Despre minciuna care stă cu noi la masă

astăzi, 10:09
67

de Ciprian Mihali, filosof, profesor universitar:Societatea românească e clădită pe un număr de minciuni fondatoare. Nu vorbesc despre statul român, despre națiunea română,...