RUȘINOS: Botoșani, pe ultimele locuri în clasamentul national al celor mai prietenoase orașe cu mediul de afaceri!

RUȘINOS: Botoșani, pe ultimele locuri în clasamentul national al celor mai prietenoase orașe cu mediul de afaceri!

Topul Forbes 40 cele mai bune orașe pentru afaceri din România a ajuns la a șasea ediție, iar cei de la Forbes România spun că "schimbările față de anul trecut sunt importante, cu atât mai mult cu cât am operat cea mai amplă actualizare a criteriilor de până acum".

Din regiunea Moldovei, Iașul se află pe poziția 10, în timp ce municipiul Suceava ocupă locul 13.

"Me­to­do­logia prin care au fost departajate orașele – am analizat pe de o parte reședințele de județ, polii de business din fiecare unitate administrativă, dar și rezultatele înregistrate la nivelul întregului județ – este bazată pe criterii precum: Produsul Intern Brut, salariul mediu, stocul de investiții străine directe, rata șomajului, numărul de firme active, cifra de afaceri și profitul net mediu, dar și rețeaua de drumuri publice modernizate și căile ferate, precum și stocul de locuințe sau numărul de unități de învățământ. Toți acești indicatori au fost corelați cu dimensiunea populației și au fost acordate anumite bonificații în condițiile în care anumite orașe și județe aveau unul sau mai multe aeroporturi în apropiere", explică reprezentantii Forbes România.

Pe primul loc în clasament se situează Bucu­reș­tiul, urmat de Timișoara și Cluj-Napoca. Locurile 4 și 5 sunt completate de Brașov și Arad, în timp ce pe locurile 6 – 10 sunt se află Cons­tanța, Alba – Iulia, Oradea, Sibiu, Iași ("Capitala eco­nomică a Moldovei intră în premieră în topul celor mai bune orașe pentru afaceri, dar este încă departe de a-și atinge potențialul", notează Forbes România, care adauga faptul că Iașul are un ritm susținut de creștere economică, cu un cost decent al vieții și cu perspective de dezvoltare dintre cele mai sănătoase, dar și că orașul este izolat, nefiind deservit de nicio autostradă care să-l lege de celelalte provincii ale țării, iar, în ultimul an, au avut loc numeroase proteste care au reclamat întârzierea lucrărilor la Autostrada Iași – Târgu Mureș).

 

Ultimele patru poziții din Top 40 Forbes Best Cities sunt ocupate de Târgoviște, Botoșani (Regiune de dezvoltare: Nord-Est; Populație județ: 455.158; PIB/capita în 2017 (mii lei): 18; Salariu mediu net lunar 2017 (lei): 1.899; Firme active la 1.000 de locuitori: 11,1; ISD/capita (mii euro): 101; șomaj la sfârșit de an 2017 (%): 4,3; Cifra de afaceri per capita (euro): 2.993), Vaslui și Piatra-Neamț.

Datele statistice necesare au ca surse Institutul Național de Statistică, Comisia Națională de Strategie și Prognoză, Oficiul Național al Registrului Comerțului, Ministerul Finanțelor Publice și listafirme.ro.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Primii fermieri despăgubiți în acest an din cauza secetei și a grindinei. ”Am fost la un fermier din județul Botoșani…”

astăzi, 14:25
29

Echipele din cadrul Clubului Fermierilor Români (CFRO) Broker de Asigurare au un program încărcat în aceste zile în care se fac constatări în câmp acolo unde ferm...

Expoziția „Sacrul în artă” la Muzeul ”Ștefan Luchian” din Ștefănești!

astăzi, 13:29
19

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a un...

Botoșăneanul care a ucis-o pe Mihaela, trimis în judecată!

astăzi, 12:56
216

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui P.F., în vârstă de 54 de ani, din municipiul Botoşani....