O botoșăneancă, locul 8 în Top 50 cele mai influente femei din România, ediția 2019 - VIDEO

"Sfatul pe care-l dau tinerilor este să nu renunțe niciodată la această țară, la muncă sau la bucuriile lor".

O botoșăneancă, locul 8 în Top 50 cele mai influente femei din România, ediția 2019 - VIDEO

 DOINA VORNICU  

Deși sectorul energetic este, în general, o lume a bărbaților, Doina Vornicu reprezintă un bun exemplu al femeilor care au reușit să depășească orice bariere, scrie Forbes.ro.

În anul 2000, Doina Vornicu devenea prima femeie director tehnic din IRE Botoşani, oraşul natal unde şi-a început şi cariera. În 2002 i s-a propus să vină la Bucureşti, la Electrica, pentru a organiza direcţia de control. A fost o provocare pentru ea, dar s-a gândit să îşi demonstreze dacă este sau nu în stare să facă mai mult.

A părăsit Electrica în 2005 pentru Transelectrica şi pentru o nouă provocare care însemna proiecte internaţionale şi colaborare internaţională. În 2006, i-a fost făcută propenerea de a se alătura echipei CEZ România.

Vezi aici lista completa a celor mai influente femei din România

Compania furnizoare și distribuitoare de energie electrică a rezultat în urma reorganizării fostei Electrica Oltenia, fiind preluată în 2005 de cehii de la CEZ, iar astăzi CEZ România reprezintă circa 20% din capacitatea de energie eoliană instalată în România. În prezent, Doina Vornicu este Director de Operațiuni al CEZ România și membru al Directoratului companiei.

„Sfatul pe care-l dau tinerilor este să nu renunțe niciodată la această țară, la muncă sau la bucuriile lor”.

Forbes România a organizat miercuri, 27 martie 2019, cea de-a opta ediție a Galei Forbes Woman. Gala a fost dedicată celebrării succesului femeilor din România, care reprezintă modele autentice, puternice ale societății românești din mediul de afaceri, filantropie și educație.    

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șoferi de microbuz amendați drastic, polițiștii au dat jos zeci de pasageri!

astăzi, 11:25
39

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul planului de activitate BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu ...

Veste bună pentru bunica Elena, femeia singură și imobilizată la pat. ”Mulțumim tuturor celor ce ați ajutat concret!”

astăzi, 10:50
107

O asociație din Botoșani s-a oferit chiar să o preia pe bunica Elena în centrul destinat oamenilor fără adăpost.Astfel, potrivit celor transmise de preoteasa Anamaria Macuc, cea care a...

O femeie de 97 de ani a ieșit singură din casa cuprinsă de flăcări! (Foto)

astăzi, 10:14
199

O femeie în vârstă de 97 de ani, din localitatea Pădureni, a rămas fără casă în urma unui incendiu generat, cel mai probabil, de jarul căzut din sobă pe materiale combustibil...