O botoșăneancă, locul 8 în Top 50 cele mai influente femei din România, ediția 2019 - VIDEO

"Sfatul pe care-l dau tinerilor este să nu renunțe niciodată la această țară, la muncă sau la bucuriile lor".

O botoșăneancă, locul 8 în Top 50 cele mai influente femei din România, ediția 2019 - VIDEO

 DOINA VORNICU  

Deși sectorul energetic este, în general, o lume a bărbaților, Doina Vornicu reprezintă un bun exemplu al femeilor care au reușit să depășească orice bariere, scrie Forbes.ro.

În anul 2000, Doina Vornicu devenea prima femeie director tehnic din IRE Botoşani, oraşul natal unde şi-a început şi cariera. În 2002 i s-a propus să vină la Bucureşti, la Electrica, pentru a organiza direcţia de control. A fost o provocare pentru ea, dar s-a gândit să îşi demonstreze dacă este sau nu în stare să facă mai mult.

A părăsit Electrica în 2005 pentru Transelectrica şi pentru o nouă provocare care însemna proiecte internaţionale şi colaborare internaţională. În 2006, i-a fost făcută propenerea de a se alătura echipei CEZ România.

Vezi aici lista completa a celor mai influente femei din România

Compania furnizoare și distribuitoare de energie electrică a rezultat în urma reorganizării fostei Electrica Oltenia, fiind preluată în 2005 de cehii de la CEZ, iar astăzi CEZ România reprezintă circa 20% din capacitatea de energie eoliană instalată în România. În prezent, Doina Vornicu este Director de Operațiuni al CEZ România și membru al Directoratului companiei.

„Sfatul pe care-l dau tinerilor este să nu renunțe niciodată la această țară, la muncă sau la bucuriile lor”.

Forbes România a organizat miercuri, 27 martie 2019, cea de-a opta ediție a Galei Forbes Woman. Gala a fost dedicată celebrării succesului femeilor din România, care reprezintă modele autentice, puternice ale societății românești din mediul de afaceri, filantropie și educație.    

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dosar penal pentru un tânăr din județ. Ce nereguli avea mașina pe care o conducea

astăzi, 12:37
68

Sâmbătă, 19 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 5 Mihăileni aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe drumul judeţean DJ29C, au identific...

Pescuitul ilegal, sancționat de jandarmii de la Botoșani

astăzi, 11:36
207

În urma verificărilor efectuate în habitatele piscicole naturale din județul Botoșani la sfârșitul săptămânii trecute, jandarmii de la Botoșani au aplicat 18 sancțiuni ...

Festivalul „Les filmes de Cannes à Botoșani”, debut de succes!

astăzi, 11:06
78

La Cinema Unirea din municipiul Botoșani a debutat ieri seară prima ediție a Festivalului „Les filmes de Cannes à Botoșani”. Prima ediția i-a avut ca invitați speciali pe acto...