VIDEO: Apel pentru sprijinirea unei familii bolnave, care supraviețuiește cu 800 de lei pe lună

VIDEO: Apel pentru sprijinirea unei familii bolnave, care supraviețuiește cu 800 de lei pe lună

O femeie în vârstă de 67 de ani, imobilizată la pat de peste 15 ani, și cei doi fii ai săi au ajuns în atenția Asociației Grup Civic, care lansează un apel către botoșăneni, pentru sprijinirea familiei, greu încercată de boli și de neajunsuri. Cazul a fost descoperit în localitatea Zăicești, din comuna Bălușeni.

Bătrâna are gradul II de handicap și o pensie de 800 de lei, bani din care trebuie sa supraviețuiască împreună cu cei doi fii ai săi, unul de 45 și unul de 46 de ani, care, potrivit celor aflate de către membrii asociației, au fost diagnosticați cu distrofie musculară.

„Pentru ei, o găleată și un butoi este sprijin pentru a se putea deplasa. În ciuda faptului ca sunt bolnavi, cei doi nu au pensie de handicap nici ajutor social, pentru că nimeni nu le-a dat o mână de ajutor. Rugămintea mea este, dacă putem să le dăm o mână de ajutor, să îi internam la spital, să le facem acte pentru pensie, să poată avea măcar pentru cele necesare. Le-ar prinde bine niște alimente, câteva lemne și două scaune cu rotile sau niște cadre mai mici sa se poată deplasa”

, este apelul lui Daniel Câșlariu, liderul Grupului Civic.

De asemenea, familia îndură neajunsuri materiale de ani de zile, motiv pentru care membrii asociției i-au trecut pragul cu alimente și bunuri. Reprezentanții au încercat să obțină ajutor din partea Primăriei, însă ușa le-a fost închisă, conform celor susținute de către Câșlariu.

„După ce am trecut pe la ei cu câteva produse am încercat sa discut cu domnul Primar sa le dam o mana de ajutor dar am fost dat afara din primărie cu pretextul ca știe el ce are de făcut. Câte o data îmi vine sa renunț sa plec departe ca mam saturat de acești primari care ei fac legea în comune și își bat joc de sărmani oameni”

, a relatat acesta.

Cei care vor să ajute, o pot contacta pe femeie, la numărul de telefon 0744171806 (Moldovan Aneta).

 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Patru angajați ai Ministerului Sănătății, infectați cu Covid-19

astăzi, 11:23
66

Ministerul Sănătăţii a confirmat, marţi seară, al patrulea caz de COVID-19 în cadrul anchetei epidemiologice demarate la nivelul instituţiei.Potrivit unei informări de presă transmi...

Mesaj al polițiștilor botoșăneni către bicicliști. „Este esenţial să cunoşti regulile de circulaţie”

astăzi, 11:14
75

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani a transmis un mesaj către cetățeni, referitor la normele de siguranță și conduită în trafic, atunci când se deplasează cu bi...

Doina Federovici: „Senatorul PNL Costel Șoptică a votat împotriva dublării imediate a alocațiilor pentru 80.000 de copii din Botoșani”

astăzi, 10:53
68

Comunicat de presă:Senatorul liberal de Botoșani, Costel Șoptică, s-a opus și a votat ieri în Parlament împotriva drepturilor legale ale copiilor din Botoșani și din toate jude...