VIDEO: „5000 de zâmbete”, un proiect ambițios pentru micuții din școlile defavorizate din județ

VIDEO: „5000 de zâmbete”, un proiect ambițios pentru micuții din școlile defavorizate din județ

Un nou proiect umanitar de anvergură este pregătit de către și pentru botoșăneni. Liderul Grupului Civic din Botoșani, Daniel Câșlariu, a demarat o campanie ambițioasă, joi seară, anunțând că are nevoie de sprijinul oamenilor de bine din județ, pentru a oferi daruri și a primi la schimb „5000 de zâmbete”.

Proiectul se adresează copiilor defavorizați din mediul rural, din întreg județul. Practic, asociația intenționează să ofere 5000 de cadouri, în perioada 2-6 decembrie a.c., precum un dar de Moș Nicolae către copiii familiilor nevoiașe.

Daniel Câșlariu a purtat discuții inclusiv cu Gabriel Hîrtie, inspector școlar general, pentru ca darurile să ajungă în școlile localităților afectate de sărăcie. Beneficiari vor fi micuții claselor primare, implicit cei ai grupei 0. Șeful Inspectoratului Școlar Județean a primit cu căldură inițiativa, încercând să faciliteze munca Grupului Civic.

Liderul asociației crede cu tărie că, și de această dată, societatea civilă botoșăneană va reacționa pozitiv în această ecuație, arătându-se generoasă și dornică să contribuie la o bucurie colectivă a 5000 de copii. Convins că va fi ajutat de oameni cu suflet mare, Câșlariu a dat deja comandă de 2500 de pachețele, către o companie producătoare de dulciuri parteneră.

„Sincer să fiu, am avut curajul nebun, ieri, să dau comandă de 2500 de pachete. Ceea ce înseamnă 250 de milioane [n.r.: lei vechi]. Acestea vor ajunge pe data de 29 [n.r.: noiembrie]. Dacă eu reușesc să strâng banii până pe 29, pentru a achita acele pachete, voi merge mai departe, spre 5000, ca micuții să le primească până de Moș Nicolae. Dar sunt ferm convins că se va atinge acest obiectiv. Trebuie să fac inclusiv un itinerariu, pentru că vrem să ajungem în toate părțile județului. Ar însemna enorm pentru mine și pentru cei din Grupul Civic în general, să le facem o bucurie micuților cu situații materiale modeste”

, a spus Daniel Câșlariu, inițiatorul proiectului.

Conform estimărilor, pe lângă donațiile și reducerile pe care agenții economici le oferă pentru această cauză, este nevoie de un efort financiar propriu de circa 10 lei pe pachet, adică de 50.000 de lei pentru realizarea integrală a obiectivului asociației.

În două luni, Grupul Civic a ajutat 14 familii, dintre care pentru una a ridicat o casă de la 0, cu fonduri din donațiile botoșănenilor.

Pentru „5000 de zâmbete”, cei care vor să facă o bucurie, pot dona prin depunere în contul RO03BTRLRONCRT0530156401 (lei) sau contul RO50BTRLEURCRT0530156401 (euro).

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Invitatul de la Știri - Cătălin Silegeanu, candidat independent la Primăria Municipiului Botoșani

astăzi, 20:42
429

„Invitatul de la Știri” a fost astăzi Cătălin Silegeanu, candidat independent la Primăria Municipiului Botoșani.Om de afaceri și vicepreședinte al Patronatului Național Rom&ac...

BECJ lămurește în ce condiții poate fi solicitată urna mobilă

astăzi, 18:37
217

Biroul Electoral de Circumscripție Județean (BECJ) Botoșani informează alegătorii care nu se pot deplasa la sediul secției de votare din cauză de boală sau invaliditate că pot solicita să vo...

Băgat după gratii, după ce a încălcat măsura arestului la domiciliu

astăzi, 16:01
200

Instanța de judecată a dispus, luni, înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu arestarea preventivă pentru 30 de zile față de un bărbat de 46 de ani, din municipiul Botoșani, cercetat...