VIDEO: „5000 de zâmbete”, un proiect ambițios pentru micuții din școlile defavorizate din județ

VIDEO: „5000 de zâmbete”, un proiect ambițios pentru micuții din școlile defavorizate din județ

Un nou proiect umanitar de anvergură este pregătit de către și pentru botoșăneni. Liderul Grupului Civic din Botoșani, Daniel Câșlariu, a demarat o campanie ambițioasă, joi seară, anunțând că are nevoie de sprijinul oamenilor de bine din județ, pentru a oferi daruri și a primi la schimb „5000 de zâmbete”.

Proiectul se adresează copiilor defavorizați din mediul rural, din întreg județul. Practic, asociația intenționează să ofere 5000 de cadouri, în perioada 2-6 decembrie a.c., precum un dar de Moș Nicolae către copiii familiilor nevoiașe.

Daniel Câșlariu a purtat discuții inclusiv cu Gabriel Hîrtie, inspector școlar general, pentru ca darurile să ajungă în școlile localităților afectate de sărăcie. Beneficiari vor fi micuții claselor primare, implicit cei ai grupei 0. Șeful Inspectoratului Școlar Județean a primit cu căldură inițiativa, încercând să faciliteze munca Grupului Civic.

Liderul asociației crede cu tărie că, și de această dată, societatea civilă botoșăneană va reacționa pozitiv în această ecuație, arătându-se generoasă și dornică să contribuie la o bucurie colectivă a 5000 de copii. Convins că va fi ajutat de oameni cu suflet mare, Câșlariu a dat deja comandă de 2500 de pachețele, către o companie producătoare de dulciuri parteneră.

„Sincer să fiu, am avut curajul nebun, ieri, să dau comandă de 2500 de pachete. Ceea ce înseamnă 250 de milioane [n.r.: lei vechi]. Acestea vor ajunge pe data de 29 [n.r.: noiembrie]. Dacă eu reușesc să strâng banii până pe 29, pentru a achita acele pachete, voi merge mai departe, spre 5000, ca micuții să le primească până de Moș Nicolae. Dar sunt ferm convins că se va atinge acest obiectiv. Trebuie să fac inclusiv un itinerariu, pentru că vrem să ajungem în toate părțile județului. Ar însemna enorm pentru mine și pentru cei din Grupul Civic în general, să le facem o bucurie micuților cu situații materiale modeste”

, a spus Daniel Câșlariu, inițiatorul proiectului.

Conform estimărilor, pe lângă donațiile și reducerile pe care agenții economici le oferă pentru această cauză, este nevoie de un efort financiar propriu de circa 10 lei pe pachet, adică de 50.000 de lei pentru realizarea integrală a obiectivului asociației.

În două luni, Grupul Civic a ajutat 14 familii, dintre care pentru una a ridicat o casă de la 0, cu fonduri din donațiile botoșănenilor.

Pentru „5000 de zâmbete”, cei care vor să facă o bucurie, pot dona prin depunere în contul RO03BTRLRONCRT0530156401 (lei) sau contul RO50BTRLEURCRT0530156401 (euro).

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un șofer a provocat trei accidente în lanț, pe o stradă din municipiul Botoșani

astăzi, 19:26
150

Un conducător auto în vârstă de 52 de ani, din municipiul Botoșani, a provocat un carambol cu patru mașini implicate, pe strada Ion Pillat din localiate, luni după-amiază.Acesta ...

În urmă cu puțin timp: Un vitezoman din Vorona a ajuns cu mașina într-o fântănă

astăzi, 19:09
313

Un accident rutier a avut loc, luni seară, în sensul giratoriu de la Joldești, din comuna Vorona. Un conducător auto, în vârstă de 43 de ani, nu a adapatat viteza și s-a izbit &...

Un bărbat din județ a jefuit o bătrână, apoi a ucis-o

astăzi, 18:57
287

O femeie în vârstă de 80 de ani, din comuna Trușești, județul Botoșani, a fost ucisă de către un consătean în vârstă de 65 de ani. Bărbatul a pătruns în locuin...