Solidaritate. Un ventilator pentru „Mavromati”, din donații. „E un vis pe care îl putem ține viu”

Solidaritate. Un ventilator pentru „Mavromati”, din donații. „E un vis pe care îl putem ține viu”

Asociaţia Nord, cu ajutorul Asociației Babywearing din Botoșani și al comunității de voluntari „Împreună pentru personalul medical din Botoșani”, a reuşit să strângă fondurile necesare pentru achiziţionarea unui ventilator pentru cazurile de insuficienţă respiratorie, în valoare de circa 100.000 de lei, în circa o lună.

Astfel, Spitalul Județean de Urgență va recepționa în câteva zile achiziția comandată din Belgia, societatea civilă mișcându-se, din nou, mai repede decât o fac autoritățile.

„Împreună am adunat 102.762 de lei pentru a-l cumpăra. 101.500 de lei reprezintă costul său direct, iar cu restul banilor vom cumpăra echipamente de protecție pentru spitalele din județ. Aparatul acesta va salva vieți și cât timp ține pandemia, și după aceea, când va putea fi în continuare folosit în spital. Faptul că am reușit să-l cumpărăm și faptul că am reușit să strângem suma asta într-o singură lună sunt într-adevăr mari reușite”, au spus reprezentanţii Asociaţiei Nord.

Peste 500 de botoșăneni au donat pentru ca acest pas să fie realizat, în cadrul campaniei „#7deacasă”.

Cel mai important lucru pe care l-am câștigat în această campanie e sentimentul că avem un Botoșani așa cum l-am visat întotdeauna: un Botoșani al oamenilor solidari, care au încredere unii în alții și care lucrează împreună pentru a-și face lumea mai bună. E un vis pe care-l putem ține viu și de acum înainte. Dacă rămânem împreună, nu doar că vom trece cu bine prin această mare încercare de acum, dar vom și învăța să ne fim aproape, să avem încredere în forțele proprii și unii în alții și să avem împreună grijă de comunitatea noastră. Suntem mândri de voi toți și vă mulțumim fiecăruia în parte pentru că ne îndreptățiți să credem în Botoșani și în Nord”, au transmis reprezentanţii Asociaţiei Nord.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Punctul de lucru din Dorohoi pentru Permise și Înmatriculări își suspendă activitatea

Marţi, 20 Octombrie 2020
287

Activitatea de lucru cu publicul la sediul din Dorohoi al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor se suspendă pe o perioadă de 14 zile, anunță...

3 superi mutări pentru play-off! Un jucător cu meciuri în Champions League, superstarul sirian și un german vor juca la Botoșani!

Marţi, 20 Octombrie 2020
506

FC Botoșani încearcă să acopere golurile, iar conducerea clubului a anunțat 5 transferuri. Daca azi dimineață a apărut numele primului jucător, atacantul Mohamad Mawas, în această...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate în contextul măsurilor anti-COVID. Operatori economici sancționați

Marţi, 20 Octombrie 2020
262

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituție Prefectului, au fost desfășurate noi acțiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă...