Solidaritate: „Împreună pentru personalul medical din Botoșani”, donații și emoții (foto)

Solidaritate: „Împreună pentru personalul medical din Botoșani”, donații și emoții (foto)

Mai mulți voluntari s-au unit pentru susținerea cadrelor medicale din Botoșani, în lupta cu Covid-19. Din comunitatea „Împreună pentru personalul medical din Botoșani” fac parte atât echipa Viziere.ro, care produce după un concept unic „scuturi ale sănătății” și le distribuie gratuit în cadrul unităților sanitare, Asociația Județeană Babywearing din Botoșani, cât și cei care donează pentru ca proiectele ONG-urile să capete greutate și finalitate.

În decursul zilei de vineri, 100 de viziere de la Graffiti Print au fost oferite Secției de Boli Infecțioase și Secției de Anestezie și Terapie Intensivă ale Spitalului „Mavromati”.

Voluntarii care au transportat donațiile, au rămas marcați de modul cum medicii care au preluat cu bucurie micul ajutor, se grăbeau să se întoarcă la sarcinile ce le revin în spital.

„Au venit curioși, cu zâmbete ascunse după măști să ridice cutiile în care stăteau ”scuturile” sănătății, cum ne place să le spunem. Am predat. Am plecat. În grabă. Am aruncat tot ce am purtat - măscuțe, mănuși, ne-am dezinfectat insistent și când am ridicat privirile, ei se grăbeau să intre. Am muțit... Recapitulăm - noi ne grăbeam să plecăm, ei se grăbeau să intre. I-am lăsat în urmă, în Spitalul de Boli Infecțioase să facă față suspecților de COVID-19, plecând încântați acasă nu pentru faptele ce le-am făcut azi, ci pentru că noi mergeam ACASĂ. Dna. dr. Husac Alexandra a coborât la noi, în curtea Spitalului Județean, și a ridicat donația. I se citea oboseala pe ochi. Acea oboseală despre care ei, personalul medical, nu vorbesc, face parte din ei cu fiecare zi în care pășesc pragul locului de muncă. Ei știu că trebuie să spere la mai bine și să facă toate eforturile ca nouă, botoșănenilor, să ne fie bine”, povestesc voluntarii afiliați proiectului Viziere.ro.

Personalul medical din spitalele botoșănene au în continuare nevoie de echipamente de protecție, iar fiecare donație e binevenită:

RO51BTRLRONCRT0462188801 - Asociația Babywearing din Botoșani, cu mențiunea SPITAL.
 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Splendoarea Naturii

Marţi, 2 Iunie 2020
224

La orele serii publicăm astăzi o nouă poezie primită pe adresa de e-mail a redacției noastre. Vă dorim lectură plăcută. SPLENDOAREA NATURIIde Bulgariu FănicăAcum, c&aci...

Acțiuni ale polițiștilor. Peste 150 de botoșăneni verificați, în ultimele 24 de ore, zeci de sancțiuni aplicate

Marţi, 2 Iunie 2020
451

În ultimele 24 de ore, polițiștii au organizat trei acțiuni punctuale pentru prevenirea oricăror fapte de natura a tulbura ordinea și liniștea publică și pentru verificarea respectării ...

Botoșăneni amendați și băgați în carantină

Marţi, 2 Iunie 2020
351

Două persoane din Botoșani au fost sancționate pentru că nu au respectat măsura izolării la domiciliu.Este vorba despre un bărbat de 49 de ani, din orașul Bucecea și unul de 20 de ani di...