Solidaritate: „Cafeaua pentru medici", o acțiune inedită a unui local din Botoșani

Solidaritate: „Cafeaua pentru medici", o acțiune inedită a unui local din Botoșani

Facefood, localul care în timp a devenit centrul de întâlnire al tuturor tinerilor botoșăneni, lansează o acțiune aparte. Aceștia își doresc sa îi susțină pe medicii botoșăneni, motiv pentru care își invită clienții să doneze o cafea, pentru medici. 

„În aceste zile lumină reflectoarelor cade preponderent pe cei suspectați sau diagnosticați cu noul virus. În semn de mulțumire , vrem să mutăm aceste reflectoare pe cei care luptă alături de pacienți, pe cadrele medicale. Vrem să aducem un strop de bucurie și de speranța in cele câteva minute de pauză , pe care speram sa și le permită. Vrem sa le arătăm ca ne pasa și că suntem alaturi de ei.

Ceea ce vreau sa transmit este ca atâția ani am construit aceasta comunicate care o numesc Facefood și de aici îmi doresc sa simt coeziune, unirea, susținerea, și îi rog pe toți să sprijine oamenii care sunt expuși și câte muncesc în spitale. Sper că o simpla cafea, venita de la un necunoscut, să le aducă zâmbetul pe buze.

Am avut încredere că ne putem baza pe comunitatea noastră și așa am  cautat un mod simplu și util prin care sa facem asta. Am ajuns la concluzia ca o cafea e buna oricand, poate aduce un zambet si poate relaxa o frunte incruntata.

Concluzia e asta: tu poți cumpăra Cafeaua pentru medici, dar și orice altceva este pe meniul nostru, iar noi vom prelua zilnic comenzi și le vom duce către unul din spitalele din Botoșani, prin rotație", a declarat Francesco Magaldi, managerul localului.

Pentru a dona o cafea, sau orice alt produs din meniu, doritorii trebuie sa transfere suma de bani în contul de Revolut deschis pe numărul de telefon 0755 648 002. Cafelele vor ajunge la Secția de TBC, Secția de Boli Infecțioase, la Serviciul Județean de Ambulanță, dar și la alte secții din cadrul Spitalului Județean.

Dorim sa oferim suport, printr-un efort comun, asa cum am zis, cadrelor medicale din spitalele botoșănene. Este o perioada dificilă, și tocmai de aceea credem că este momentul ideal să acționăm impreuna, ca o comunitate unită, și să ne susținem reciproc, prin acțiuni de solidaritate", a adăugat Francesco Magaldi.

(Iosif Pintilie)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

65 de candidaţi s-au înscris pentru posturile de asistenţi medicali la Spitalul Județean Mavromati ca să lupte cu Covid - 19

Miercuri, 8 Aprilie 2020
2026

Reprezentanții Spitalului Județean Mavromati au scos la concurs 20 de posturi de asistenţi medicali debutanţi, cu postliceală, 20 de infirmieri şi cinci îngrijitori.Ceea ce a atras do...

Efectele nevăzute ale izolării. Violență domestică în creștere, dar mai puțin semnalată. „Cum să sun la ambulanță, când la spital sunt cazuri de coronavirus?”

Miercuri, 8 Aprilie 2020
789

Nu există niciun manual care să le spună guvernanților ce consecințe vor avea măsurile de carantină și izolare. Liniștea, străzile goale, viețile puse pe pauză amenință nu doar cu un val...

Dosarul medicului infectat cu Covid, care și-a sfidat colegii din Spitalul Județean, a fost preluat de Parchet

Miercuri, 8 Aprilie 2020
3752

Miercuri, 8 aprilie a.c., Parchetul de pe lângă Tribunalul din Botoşani a preluat dosarul penal privind infracţiunea de „zădărnicirea combaterii bolilor”, referitor la un m...