Situație disperată: O fetiță de doar 1 an dintr-o comună din Botoșani are nevoie de susținerea semenilor

Situație disperată: O fetiță de doar 1 an dintr-o comună din Botoșani are nevoie de susținerea semenilor

Anastasia Maria Iacoboaiei, din comuna Balta Roșie, județul Botoșani, este o fetiță de doar 1 an cu care, până în prezent, destinul nu a fost prea darnic cu ea.

Născută într-o familie săracă și fără posibilități, Anastasia a fost diagnosticată încă de la naștere cu Cheiloschizis, cunoscut și sub denumirea populară de „buza de iepure”, o malformație facial congenitală care se manifestă prin despicătura buzei superioare, care nu se unește așa cum trebuie cu nasul.

Mama fetiței, Florentina Pădurariu (23 ani), a făcut orice i-a stat în putință pentru a-și face copila bine iar pe 9 noiembrie a.c, Anastasia este programată pentru  intervenție chirurgicală la Spitalul din Galați. Cu toate că operația este gratuită, familia este atât de săracă încât nu își permite nici măcar să plătească costurile aferente transportului și cheltuielile intervenite pe perioada internării.

Tatăl copiilor  lucrează cu ziua pentru a-și întreține cei trei copilași pe care îi are dar banii sunt prea puțini pentru nevoile lor. Strigătul de ajutor a venit pe rețele de socializare când unei vecine i s-a făcut milă de situația lor disperată. Familia are mare nevoie de susține financiară pentru  a putea ajunge la Galați să-și opereze fetița dar și pentru a le oferi celorlalți doi copii o viață decentă.

Casa în care locuiesc  se află într-un grad de degradare mare, riscând oricând să cadă pe ei, nu au electricitate iar apropierea iernii le îngreunează situația pentru că le lipsește sursa de încălzire.

Frații Anastasiei, un băiat de 6 ani și o fetiță de 3 ani, au mare nevoie de articole de îmbrăcăminte, alimente sau jucării iar părinților le-ar face trebuința un dulap pentru haine, covoare sau  lemne pentru iarnă. Orice lucru este binevenit pentru această familie încercată de soartă.

Persoanele  care vor și pot să ajute o pot face prin contactarea familiei Iacoboaiei,  la numărul de telefon 0749.648. 200.


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

Cutremur în Turcia. Momentul în care un bloc s-a prăbușit (Video)

Vineri, 30 Octombrie 2020
2662

Un cutremur puternic cu magnitudinea 7 pe scara Richter a zguduit vineri vestul Turciei și a provocat prăbușirea mai multor imobile, au anunțat Institutul american de geofizică (USGS) și presa t...

Avertizare Ro-Alert pentru botoșăneni: „Încurajați-i și pe cei din apropierea dumneavoastră să respecte cu strictețe regulile!”

Vineri, 30 Octombrie 2020
843

Serviciul Ro-Alert a transmis vineri, în jurul orei 15:00, un mesaj de alertă de urgență destinat populației din județul Botoșani.Nivelul de răspândire a noului coronaviru...

Caravana mobilă de depistare a cancerului de col uterin revine într-o comună din Botoșani

Vineri, 30 Octombrie 2020
323

Caravana mobilă de depistare a cancerului de col uterin prin efectuarea testării Babeș - Papanicolau revine la Vârful Câmpului.Campania de prevenire și depistare a cancerului de co...