"Problema utilizarii energiei intr-un mod nechibzuit este foarte serioasa"

"Problema utilizarii energiei intr-un mod nechibzuit este foarte serioasa"
S-au facut foarte multe campanii de instiintare a populatiei cum ca "energia trebuie economisita" sau "energia trebuie folosita cu cap". Aceste lucruri sunt adevarate si toata lumea ar trebui sa economiseasca mai mult, deoarece stim cu totii ca vremurile nu sunt roz. In primul rand, schimbarea trebuie sa vina de la fiecare dintre noi.

Asadar, fiind vorba de un proiect pentru scolile din Botosani, primele persoane care ar trebui "antrenate" sunt profesorii. Cu vedere la acest proiect, trebuie sa le aminteasca elevilor ca economia energiei este foarte importanta. Acest lucru nu trebuie facut ca o obligatie, ci actiunea trebuie gandita in asa fel incat elevii sa se simta atrasi de acest subiect si sa ajute la gasirea unor solutii. Scoala este puntea de lansare a tinerilor - ei trebuie educati si intr-un spirit econom.

Implicarea copiilor in activitati, concursuri si dezbateri pe tema utilizarii energiei in mod optim pot aduce rezultate foarte bune, deoarece competitia ii va indemna pe elevi sa vina cu cat mai multe idei. Se pot organiza manifestari asemanatoare cu cele de la Earth Hour, copiii isi pot investi astfel creativitatea, talentul si dorinta de implicare. Putem economisi energia si prin moduri recreative.

Problema utilizarii energiei intr-un mod nechibzuit este foarte serioasa. Din acest motiv elevii trebuie implicati in cat mai multe actiuni de acest gen, pentru a fi constienti ca problemele sunt comune si numai impreuna le putem rezolva. Daca ai incredere in ei si ii tratezi cu seriozitate, iti vor dovedi ca viitorul este intr-adevar pe maini bune. In schimb, daca promovezi aceleasi campanii si le prezinti aceeasi poveste la nesfarsit... s-ar putea sa adoarma.

Comunitatile locale ar trebui sa investeasca in idei simple de transmitere mai departe al mesajului actiunii de economisire a energiei.

Tricouri, bannere, promovare online, actiuni de voluntariat si nu in ultimul rand, implicarea tinerilor pot aduce schimbarea de care avem nevoie. Ei dispun de o "energie" debordanta si este prima care trebuie utilizata in mod optim.


(Prisăcariu Ilinca Anamaria)


Nota redactiei: In cadrul campaniei "Botosaniul in care vreau sa traiesc", firma Elsaco ofera un Premiu in valoare de 500 de lei pentru abordarea temei "Cum pot comunitatile locale sa determine utilizarea optima a energiei?".

"Cea mai buna ideea va genera titlul unui proiect dedicat scolilor din Botosani, care va avea ca obiectiv schimbarea comportamentului de consum in sensul economisirii energiei", spune Toni Costin, PR Manager - Elsaco.

Opiniile dumneavoastra sunt asteptate pe adresa stiri@botosani.ro pana pe data de 20 aprilie 2011. Premierea va avea loc sambata, 23 aprilie 2011, la ora 11.00, in sala de marmura a Teatrului Mihai Eminescu Botosani. 
 
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58
2

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
464

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
149

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...