Povestea nedreaptă a copiilor silitori crescuți de străbunicii bolnavi. „Vrem să ajungem mari și să-i putem răsplăti pentru sacrificiul lor”

Povestea nedreaptă a copiilor silitori crescuți de străbunicii bolnavi. „Vrem să ajungem mari și să-i putem răsplăti pentru sacrificiul lor”

Povestea unui străbunic bolnav de cancer de colon, operat de şapte ori, și a unei străbunici bolnave de insuficienţă cardiacă şi bronșită asmatică, care își cresc doi strănepoți abandonați de mamă, a impresionat membrii Grupului Civic din Botoșani, care lansează încă un apel la bunătatea și generozitatea semenilor.

Familia Calancea locuieşte în orașul Dorohoi, într-o căsuță cu o cameră și o bucătărioară. Copiii sunt nevoiți să doarmă în pat cu străbunicii. În ciuda faptului că trăiesc doar din pensia modestă a străbunicilor, deoarece mama refuză să le dea alocația, copilașii sunt hotărâţi să depăşească toate aceste probleme şi să înveţe, convinşi fiind că doar aşa vor reuşi să depăşească toate problemele. Ei merg la școală câte doi kilometri în fiecare zi și au rezultate foarte bune la învăţătură. Copiii sunt premianți şi se roagă ca bunul Dumnezeu să le ţină străbunicii sănătoşi pentru a avea un sprijin în viaţă şi să trăiască ani mulţi.

Vrem să ajungem mari şi să-i putem răsplăti pe străbunici pentru că au grijă de noi, pentru efortul şi sacrificiul lor”, spun micuţii.

Rugămintea mea este ca dumneavoastră să distribuiți în speranța că va dori cineva să le dea o mână de ajutor cu: un aragaz, frigider, hăinuțe, papucei (nr. 31 și 38), lemne de foc. Cea mai mare dorință a celor doi copilaşi este de a avea câte o bicicletă și o mașinuță cu telecomandă”, a precizat Daniel Câșlariu, liderul asociației Grup Civic.

Potrivit acestuia, mama celor doi elevi crescuți de străbunici mai are trei copii, dintre care unul are doar o lună de viață, pe care îl îngrijește singură, iar ceilalți doi au fost plasați în grija statului.

Cei care doresc să ajute, pot contacta străbunicii, la: 0741663693.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DECIZIE de ultimă oră a autorităților: Spitalul Municipal din Dorohoi va fi transformat în unitate COVID, Maternitatea „scapă”

astăzi, 16:03
5232

Grupul de Suport Tehnic din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) din Botoșani a schimbat radical decizia privind înființarea unui spital de tip Covid în municipiul-re...

România: tot mai multe cadre sanitare infectate cu noul coronavirus. Demisii în masă la spitalul din Orăştie din cauza lipsei echipamentului de protecţie

astăzi, 15:50
183

Conform raportărilor către INSP din teritoriu, în prezent, în țara noastră au fost înregistrate un număr 285 cadre medicale infectate cu noul corinavirus.În total, vor...

Cadru medical al UPU din Botoșani, confirmat cu coronavirus

astăzi, 14:57
2100

Două din cadrele medicale din cadrul UPU-SMURD au primit rezultatele în această dimineaţă, după ce au fost testate pentru noul coronavirus şi au fost izolate la domiciliu.Dacă medicul şef...