Opt voluntari ai Asociației Happy din diferite zone ale orașului vor face cumpărături în locul bătrânilor din Botoșani

Opt voluntari ai Asociației Happy din diferite zone ale orașului vor face cumpărături în locul bătrânilor din Botoșani

După ce a reușit punerea în funcțiune a Tunelului dezinfectant din incinta Spitalului Județean de la Botoșani, Asociația Happy a anunțat că a relansat campania pentru evitarea contractării virusului COVID-19.

“Având în vedere că virusul este foarte periculos pentru persoanele în vârstă, am reușit să ne organizăm și să continuăm campania noastră. Măsurile de prevenție sunt esențiale pentru evitarea contractării virusului COVID-19” a anunțat Asociația Happy.

Membrii Asociației au explicat că au informat o mare parte din asociațiile de locatari despre demersurile pe care le fac în prezent pentru distanțarea socială și ajutorarea bătrânilor, dar și faptul că s-au pregătit de distribuit în jur de 1000 de afișe la intrarea în blocuri în diferite zone ale orașului, precum și cabinete medicale, spitale, farmacii etc.

Asociația a anunțat și că a pus în funcțiune două numere de telefon unde persoanele vizate pot suna și cere ajutorul.

“Opt voluntari din diferite zone ale orașului vor face cumpărături pentru ei sau le vor oferi ajutorul în funcție de nevoile fiecăruia. Două mașini igienizate permanent vor livra cumpărăturile in cutii speciale având ca utilitate transportul hrănii și a produselor alimentare, fiind dezinfectate permanent, direct până la ușa beneficiarilor. Pentru a reduce riscurile de contaminare, se vor folosi doar sacose proprii, măști de protecție și mănuși. Șoferii care livrează nu vor merge la cumpărături, vor face numai livrarea către beneficiar”, au mai adăugat membrii asociației.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Punctul de lucru din Dorohoi pentru Permise și Înmatriculări își suspendă activitatea

Marţi, 20 Octombrie 2020
282

Activitatea de lucru cu publicul la sediul din Dorohoi al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor se suspendă pe o perioadă de 14 zile, anunță...

3 superi mutări pentru play-off! Un jucător cu meciuri în Champions League, superstarul sirian și un german vor juca la Botoșani!

Marţi, 20 Octombrie 2020
476

FC Botoșani încearcă să acopere golurile, iar conducerea clubului a anunțat 5 transferuri. Daca azi dimineață a apărut numele primului jucător, atacantul Mohamad Mawas, în această...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate în contextul măsurilor anti-COVID. Operatori economici sancționați

Marţi, 20 Octombrie 2020
256

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituție Prefectului, au fost desfășurate noi acțiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă...