O femeie din județ face apel la bunătatea oamenilor: vrea să învingă boala cruntă de care suferă

O femeie din județ face apel la bunătatea oamenilor: vrea să învingă boala cruntă de care suferă

O femeie din municipiul Dorohoi, județul Botoșani, are nevoie de 30.000 de lei pentru a supraviețui. Ionela Butnariu, în vârstă de 33 de ani, a fost diagnosticată cu o boală grea: cancer de col uterin. Ultima ei internare a durat patru zile internată în Secția de Oncologie a Spitalului Județean, însă medicii nu pot face nimic până când botoșăneanca nu plătește intervenția necesară.

De un an, tânăra încearcă să învingă boala, prin ședințe de chimio-terapie, însă costurile depășesc posibilitățile sale financiare. Situația este cu atât mai dificilă, știind că cei șapte copii pe care se străduiește să îi întrețină, vor avea nevoie de mamă.

„Nu mai am putere să merg în continuare la spitale pentru tratamente, pentru că e foarte scump. Trebuie să fac ședințe de chimio-terapie și trebuie să merg la Iași și la Botoșani pentru tratament. Vă rog, ajutați-mă să pot să îmi văd copiii crescând, șapte copii care au nevoie de mine”, transmite femeia.

În fiecare an, în România, 4343 de femei sunt diagnosticate cu cancer de col uterin și 1909 sunt răpuse de această boală. Vorbim despre o incidență de trei ori mai mare decât media Uniunii Europene.

O unitate mobilă de screening a Institutului Regional de Oncologie din Iași a popsit, vineri, în trei comune din județ, pentru a informa și testa gratuit botoșănence cu vârste între 25 și 65 de ani.

Detalii despre modul în care poate fi ajutată Ionela, aici: https://www.facebook.com/donate/517376425717925/2530785347016732/.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sute de botoșăneni diagnosticați cu viroză respiratorie sau pneumonie, în ultima săptămână. Zeci de bebeluși afectați

astăzi, 14:20
60

În ultima săptămână, în județul Botoșani, s-au înregistrat peste 900 de cazuri de viroză respiratorie și aproape 300 de de cazuri de pneumonie. Totodată, două persoane...

Experimentul Pitești, ilustrat în premieră la Botoșani

astăzi, 13:41
51

Marți, 19 noimebrie a.c., Cinema „Unirea” din municipiul Botoșani va proieacta, în premieră, filmul „Între chin și amin”, prilej cu care va fi prezent și regiz...

Direcţia Sanitar-Veterinară din Botoșani angajează medic și inginer

astăzi, 13:08
149

Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Botoşani organizează concurs de recrutare pentru ocuparea, pe perioadă nedeterminată, a funcţiilor contractuale de medic veterinar,...