O femeie din județ face apel la bunătatea oamenilor: vrea să învingă boala cruntă de care suferă

O femeie din județ face apel la bunătatea oamenilor: vrea să învingă boala cruntă de care suferă

O femeie din municipiul Dorohoi, județul Botoșani, are nevoie de 30.000 de lei pentru a supraviețui. Ionela Butnariu, în vârstă de 33 de ani, a fost diagnosticată cu o boală grea: cancer de col uterin. Ultima ei internare a durat patru zile internată în Secția de Oncologie a Spitalului Județean, însă medicii nu pot face nimic până când botoșăneanca nu plătește intervenția necesară.

De un an, tânăra încearcă să învingă boala, prin ședințe de chimio-terapie, însă costurile depășesc posibilitățile sale financiare. Situația este cu atât mai dificilă, știind că cei șapte copii pe care se străduiește să îi întrețină, vor avea nevoie de mamă.

„Nu mai am putere să merg în continuare la spitale pentru tratamente, pentru că e foarte scump. Trebuie să fac ședințe de chimio-terapie și trebuie să merg la Iași și la Botoșani pentru tratament. Vă rog, ajutați-mă să pot să îmi văd copiii crescând, șapte copii care au nevoie de mine”, transmite femeia.

În fiecare an, în România, 4343 de femei sunt diagnosticate cu cancer de col uterin și 1909 sunt răpuse de această boală. Vorbim despre o incidență de trei ori mai mare decât media Uniunii Europene.

O unitate mobilă de screening a Institutului Regional de Oncologie din Iași a popsit, vineri, în trei comune din județ, pentru a informa și testa gratuit botoșănence cu vârste între 25 și 65 de ani.

Detalii despre modul în care poate fi ajutată Ionela, aici: https://www.facebook.com/donate/517376425717925/2530785347016732/.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Serviciul de e-mail și site-ul Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Botoșani sunt momentan nefuncționale

astăzi, 13:36
8

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Botoșani a anunțat astăzi că în prezent, datorită unor probleme tehnice existente la nivel național în rețeaua sistemului integrat de mediu...

Doi copilași au nevoie de ajutor după ce casa le-a fost mistuită de un incendiu

astăzi, 12:30
112

Povestea tristă a familiei Tabita din comuna Tudora, județul Botoșani, a început cu puțin timp în urmă, când un incendiu le-a ars casa în care locuiau membrii familiei. To...

Amenzi de peste 19.000 de lei aplicate în ultimele 24 de ore la Botoșani în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase pentru nerespectarea măsurilor impuse în starea de alertă

astăzi, 12:07
158

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni cu sprijinul polițiștilor locali, polițiștilor de frontiera si a jandarmilor, au organizat șapte acțiuni punctuale de verificare a respect...