În Botoșani a început să circule primul taxi gratuit pentru persoanele cu dizabilități locomotorii

În Botoșani a început să circule primul taxi gratuit pentru persoanele cu dizabilități locomotorii

În municipiul Botoșani circulă, începând de luni, primul taxi destinat persoanelor cu dizabilități locomotorii. Persoanele care suferă de un handicap, vor putea apela un operator și vor putea fi transportate gratuit spre spital sau spre instituții publice, toți cei care fac posibilă o astfel de alternativă muncind voluntar.

Ideea aparține Asociației „Ridică-te și umblă”, bucurându-se de sprijinul mai multor sponsori botoșăneni și de cel al medicului-deputat Tamara Ciofu. Autoturismul poartă inscripția Centrului de mobilitate al ONG-ului, primele sale curse fiind efectuate în ziua inaugurării, după ce persoane cu dizabilități, voluntari și factori decidenți și-au dat întâlnire în cadrul unei conferințe, la Hotelul „Premier” din Botoșani.

O idee care s-a materializat într-un proiect de suflet în urmă cu un an jumătate. Un proiect care acum a ajuns la final și se va derula datorită unor oameni cu adevărat speciali. Toți si-au unit eforturile și au făcut posibilă cumpărarea unui autoturism pentru a-i ajuta în deplasări pe cei cu tulburări locomotorii și nu numai”, punctează medicul Tamara Ciofu.

Ceea ce trebuie să știe botoșănenii care întâmpină dificultăți în deplasare, este că, în cazul unei nevoi, pot apela la dispecerul Dorina, iar unul dintre șoferii care dedică timp, pe rând, pentru a se pune la dispoziție acestora, va sosi în cel mai scurt timp.

Conform Andreei Ursu, coordonator al proiectului, operatorul poate fi contactat la 0756576927. Detalii despre programul de funcționare se regăsesc pe pagina asociației.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
271

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
464

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
140

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...