Două gemene au nevoie de ajutor urgent pentru a se însănătoși

Două gemene au nevoie de ajutor urgent pentru a se însănătoși

În urmă cu câteva săptămâni, în mediul online, venea un apel disperat din partea unei mame din Darabani. Femeia, abia externată din Spitalul pentru Copii „Sf. Maria” din Iași, căuta disperată transport pentru a-și aduce acasă gemenele, pe Iza și Riana. Lumea s-a mobilizat, iar problema sa a fost rezolvată în cel mai scurt timp. Însă starea de sănătate a gemenelor continuă să se înrăutățească, din păcate.

Gemenele suferă de paralizie cerebrală infantilă și au nevoie urgentă de fizioterapie și tratament costisitor. Copilele, care zilele acestea au împlinit 1 an, abia reușesc să-și miște corpul firav iar mama lor, Loredana, trăiește zi de zi cel mai mare coșmar ce poate să fie dat unui părinte. Situația financiară precară a familiei nu permite vizitele atât de necesare la Iași pentru investigații, iar posibilitatea unui tratament este deja un vis.

De cazul lor s-a ocupat Simona Șuhan, polițista de frontieră din Dorohoi recunoscută pentru actele sale de binefacere, care le-a pus la dispoziție un mijloc de transport pentru a ajunge la un nou consult la spitalul din Iași.

Gemenele trebuie să înceapă urgent fizioterapia necesară unei recuperări cât mai sigure dar costurile sunt prea mari pentru puterea financiară a femeii. Costurile ajung, cu tot cu transportul la Iași, la 1000-1500 lei săptămânal iar ambele fetițe sunt nevoite să facă săptămânal și câte  două, trei ședințe de recuperare și fizioterapie.

Încă de acum două săptămâni, gemenele au început  fizioterapia la Botoșani și se văd deja progrese însă, la îndemnul medicului și a fizioterapeutului de aici, aceste proceduri medicale ar trebui să continue la Sibiu. Pe lângă toate acestea, fetițele au mare nevoie de îmbrăcăminte, scutece mărimea 4 și 5 sau jucării iar cei care doresc și au posibilitatea de a veni în sprijinul mamei îi pot oferi un adăpost tinerei femei și gemenelor pentru a le  ușura deplasare, pe perioada fizioterapiei.

Cei care pot și vor să ajute o pot face donând în contul deschis la Banca Transilvani, pe numele mamei Manolache Ionela Loredana:

RO32BTRLEURCRT0561808601 euro

RO82BTRLRONCRT0561808601 lei

Pentru mai multe informații privind acest caz poate fi contactată Simona Elena Șuhan, la numărul de telefon 0762.225.673.

(Anca Savel)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doi copilași au nevoie de ajutor după ce casa le-a fost mistuită de un incendiu

astăzi, 12:30
69

Povestea tristă a familiei Tabita din comuna Tudora, județul Botoșani, a început cu puțin timp în urmă, când un incendiu le-a ars casa în care locuiau membrii familiei. To...

Amenzi de peste 19.000 de lei aplicate în ultimele 24 de ore la Botoșani în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase pentru nerespectarea măsurilor impuse în starea de alertă

astăzi, 12:07
118

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni cu sprijinul polițiștilor locali, polițiștilor de frontiera si a jandarmilor, au organizat șapte acțiuni punctuale de verificare a respect...

Carambol pe DN29 din comuna Ungureni. Au fost implicate patru mașini

astăzi, 11:43
581

Un grav accident de circulație a avut loc astăzi în comuna Ungureni, în urma căruia doua victime au fost transportate la spital.În accident au fost implicate nu mai puțin de...