Destin schimbat în bine la 80 de ani. Femeia care se încălzea în timpul iernii cu coceni are o locuință nouă

Destin schimbat în bine la 80 de ani. Femeia care se încălzea în timpul iernii cu coceni are o locuință nouă

Bunica Eleonora Răuță, din comuna Hilișeu – Horia, județul Botoșani, se bucură, în sfârșit, de o locuință nouă. La cei 80 pe care îi are, bunica Eleonora a trecut prin clipe cumplite, iar viața ei nu a fost deloc ușoară.

Cu grave probleme de sănătate, femeia și-a dus întreaga viață în sărăcie și doar în Dumnezeu își punea speranța în fiecare zi. Bunica Eleonora trăia într-o căsuță care începea să se dărâma, iar într-una din camerese putea privi afară printr-un perete. Iarna se încălzea cu coceni de la animale iar hrana abia putea să și-o procure.

De cazul ei s-a ocupat Daniel Câșlariu, coordonatorul Asociație „Grup Civic” Botoșani, care a reușit, prin bunăvoința oamenilor cu suflet mare,  să construiască bietei femei o locuință nouă, dotată cu cele necesare traiului.

Este a șaptea locuință construită de Asociația „Grup Civic” la numai un an de la începerea activității.

Fericirea din sufletul femeii este de nedescris și se roagă ca măcar un an de zile să o mai țină Dumnezeu în viață ca să se poată bucura de cele primite.

Redăm, mai jos, mesajul transmis de Daniel Câșlariu:

„Oameni dragi sufletului meu, vă aduc în atenţie bucuria bunicii Eleonora, din Hilişeu Horia, căreia am reuşit să-i facem o căsuţă nouă în doar 20 de zile. Ea locuia într-o casă bătrânească, dar de acum va beneficia de condiţii normale de trai.

„Of, mi se pare că visez, parcă nu e casa mea. Zic măcar să trăiesc un an de zile în căsuţă nouă. Ce călduţ este în casa nouă. În casa veche mă înveleam cu plapumă şi pătură şi tot îmi era frig. Nu am avut niciodată lumină în casă. Să vă dea Dumnezeu sănătate şi bucurie, oriunde vă veţi întoarce tot de bucurie să daţi şi de noroc. Cum aţi avut grijă de mine, să aibă Dumnezeu grijă şi de dumneavoastră”, este urarea spusă din suflet de către bunica Eleonora, căreia am reuşit, cu ajutorul unor oameni cu suflet mare, să-i aducem o rază de soare în viaţa afectată de sărăcie şi singurătate.

Asociatia GRUP CIVIC Botosani a dus la bun sfârşit încă un proiect umanitar si anume casa cu numărul 7.

Eu le mulţumesc domnului primar şi domnului viceprimar al comunei Hilişeu Horia, oameni cu suflet mare care vor mobila noua căsuţă a bunicii Eleonora.

„Domnul primar ne-a chemat aici. Este primul primar din judeţul Botoşani care îmi cere ajutorul. 80% din materiale necesare pentru căsuţă au fost donate de către Primăria Hilişeu Horia. Repsectele mele pentru ei. Domnul primar şi domnul vicepirmar mi-au dat dovadă de un respect şi o bunăvoinţă ieştă din comun. Vă mulţumesc frumos, oameni buni, pentru ajutor. Bunica Eleonora va sta de acum într-o căsă nouă.  

Bunica le transmite tuturor celor care au ajutat-o multă sănătate şi bunul Dumnezeu să-i ajute cu tot ce vor ei. Ea încă nu crede că are căsuţa ei.

„Vin dimineaţă şi aduc lemne aici lemne pe prag şi mă uit şi mă întreb oare este a mea?”, spune ea cu lacrimi în ochi.

În câteva zile, cu ajutorul oamenilor inimoşi din primărie, va avea şi căsuţa mobilată. Şi astfel se va putea muta într-o căsuţă pe care nici nu o visa.

Cu bucuria încă un proiect dus la bun sfârşit, vă mulţumesc din suflet şi Dumnezeu să vă răsplătească înmiit pentru tot ajutorul pe care ni-l acordaţi! Mergem înainte pentru a aduce bucurie în casele altor semeni îngenuncheați de singurătate, sărăcie şi boli. Doamne ajută!

Donați ta face diferența:

IBAN-ul contului curent in LEI deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO03BTRLRONCRT0530156401 IBAN-ul contului curent in EUR deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO50BTRLEURCRT0530156401.

IBAN-UL contului curent in GBP deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO08BTRLGBPCRT0530156401.

Codul Swift BTRLRO22”.

 

Spune-ne opinia ta