Asociația Nord are nevoie de sprijinul donatorilor. Obiectivul este un ventilator de 100.000 de lei pentru „Mavromati”

Asociația Nord are nevoie de sprijinul donatorilor. Obiectivul este un ventilator de 100.000 de lei pentru „Mavromati”

Asociația Nord strânge banii necesari achiziționării unui ventilator pentru cazuri de insuficienţă respiratorie, în cadrul campaniei „#7deacasă – Nordul solidar împotriva Covid-19”.

Costul unui ventilator comandat din Belgia este de 100.000 de lei. Până în prezent, din donații, s-au cumulat 20.000 de lei, iar în două săptămâni, organizația non-guvernamentală trebuie să acopere diferența.

„Stă în puterea noastră să ajutăm! Vă chemăm la 7 lucruri de făcut de acasă împotriva pandemiei. Avem la dispoziție două săptămâni să acoperim diferența. Fiecare donație contează și fiecare dintre noi cunoaște cel puțin alți 5 oameni care pot dona. Statele din întreaga lume au fost prinse nepregătite de pandemia de COVID-19, vremurile sunt nesigure peste tot. Este o perioadă grea peste care putem trece doar împreună și putem construi lumea în care vrem să trăim. Putem toți să contribuim la asta, având grijă de noi și de cei din jurul nostru. Spitalele din județul Botoșani au nevoie de ajutorul nostru. Asociația Nord a pornit, alături de voi, campania #7deacasă”, transmit inițiatorii campaniei.

Asociația a sprijinit, până acum, cu 1000 de măști, 1300 de viziere, 1370 de postere și trei cuburi de intubare, următoarele unități medicale și instituții:

• Spitalul Județean de Urgență Mavromati,

• Spitalul Municipal Dorohoi,

• Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani,

• Sanatoriul de Neuropsihiatrie Podriga,

• Serviciul Județean de Medicină Legală,

• Spitalul de Pediatrie,

• Secția de Neurologie,

• Spitalul de Psihiatrie,

• Dispensarele și cabinete ale medicilor de familie din județ,

• Colegiul Medicilor,

• Poliția de Frontieră, Poliția Rutieră, Poliția Locală, ISU și Jandarmerie.

Cei care doresc să ajute, au la dispoziție conturile Asociației Nord, deschise la BCR, donațiile trebuind făcute cu mențiunea „donații spitale” sau „7deAcasa”.

RO13RNCB0301147711260001 (lei)

RO56RNCB0301147711260003 (euro)

Revolut 0757500316

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Au început lucrările de întreținere a gazonului pe Stadionul Municipal din Botoșani

Sâmbătă, 8 August 2020
187

Direcția Servicii Publice Sport și Agrement Botoșani a început lucrările de întreținere a gazonului de pe Stadionul Municipal, suprafață de joc pe care se va desfășura, peste c&ac...

Un botoșănean a ajuns cu pulsul aproape la zero, după ce a fost atacat de albine

Sâmbătă, 8 August 2020
475

Un bărbat de 63 de ani a ajuns la Urgenţe, după ce a fost la un pas de moarte din cauza albinelor.Botoşăneanul are mai mulţi stupi pe un teren din localitatea Orăşeni Vale, însă ac...

Două angajate și o beneficiară din două centre sociale din județ, depistate cu Covid-19

Sâmbătă, 8 August 2020
663

Două angajate ale centrelor de asistență socială din Suharău și din Mihăileni, din județul Botoșani, au fost diagnosticate cu Covid-19, vineri, respectiv sâmbătă dimineață. Mai mult...