Asociația Nord are nevoie de sprijinul donatorilor. Obiectivul este un ventilator de 100.000 de lei pentru „Mavromati”

Asociația Nord are nevoie de sprijinul donatorilor. Obiectivul este un ventilator de 100.000 de lei pentru „Mavromati”

Asociația Nord strânge banii necesari achiziționării unui ventilator pentru cazuri de insuficienţă respiratorie, în cadrul campaniei „#7deacasă – Nordul solidar împotriva Covid-19”.

Costul unui ventilator comandat din Belgia este de 100.000 de lei. Până în prezent, din donații, s-au cumulat 20.000 de lei, iar în două săptămâni, organizația non-guvernamentală trebuie să acopere diferența.

„Stă în puterea noastră să ajutăm! Vă chemăm la 7 lucruri de făcut de acasă împotriva pandemiei. Avem la dispoziție două săptămâni să acoperim diferența. Fiecare donație contează și fiecare dintre noi cunoaște cel puțin alți 5 oameni care pot dona. Statele din întreaga lume au fost prinse nepregătite de pandemia de COVID-19, vremurile sunt nesigure peste tot. Este o perioadă grea peste care putem trece doar împreună și putem construi lumea în care vrem să trăim. Putem toți să contribuim la asta, având grijă de noi și de cei din jurul nostru. Spitalele din județul Botoșani au nevoie de ajutorul nostru. Asociația Nord a pornit, alături de voi, campania #7deacasă”, transmit inițiatorii campaniei.

Asociația a sprijinit, până acum, cu 1000 de măști, 1300 de viziere, 1370 de postere și trei cuburi de intubare, următoarele unități medicale și instituții:

• Spitalul Județean de Urgență Mavromati,

• Spitalul Municipal Dorohoi,

• Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani,

• Sanatoriul de Neuropsihiatrie Podriga,

• Serviciul Județean de Medicină Legală,

• Spitalul de Pediatrie,

• Secția de Neurologie,

• Spitalul de Psihiatrie,

• Dispensarele și cabinete ale medicilor de familie din județ,

• Colegiul Medicilor,

• Poliția de Frontieră, Poliția Rutieră, Poliția Locală, ISU și Jandarmerie.

Cei care doresc să ajute, au la dispoziție conturile Asociației Nord, deschise la BCR, donațiile trebuind făcute cu mențiunea „donații spitale” sau „7deAcasa”.

RO13RNCB0301147711260001 (lei)

RO56RNCB0301147711260003 (euro)

Revolut 0757500316

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - UTA Arad 2-3! Am condus, dar am pierdut!

Sâmbătă, 31 Octombrie 2020
139

FC Botoșani și UTA Arad sau întâlni sâmbătă seara, în primul meci din istoria disputelor directe dintre cele două  formații.FC Botoșani începea prost part...

Un nou accident în zona Laurian din Botoșani în această seară

Sâmbătă, 31 Octombrie 2020
764

Un nou accident rutier a avut loc astăzi în municipiul Botoșani. Un autoturism care aparține unei companii locale care furnizează pizza la domiciliu a fost izbit de un microbuz, care circula...

Legea transportului gratuit pentru elevi a fost promulgată. Decontarea se va face de către școală

Sâmbătă, 31 Octombrie 2020
294

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, prin decret legea de modificare a Legii educației prin care se asigură transport gratuit pentru elevi.Proiectul a fost adoptat în iulie de...