STAREA ALEXANDREI S-A INRAUTATIT - Sa nu ramanem indiferenti!

STAREA ALEXANDREI S-A INRAUTATIT - Sa nu ramanem indiferenti!

 ALEXANDRA OSTAFI  

"Ma gandesc cu groaza ce s-ar intampla daca suntem anuntati ca s-a gasit donator si noi nu avem banii stransi", spune Gabriela Ostafi, mama Alexandrei Ostafi, studenta de doar 23 de ani care se lupta sa ramana in viata, dupa ce a fost diagnosticata cu leucemie. Pana si fratiorul Alexandrei, de doar 1 an si cateva luni, a fost supus analizelor, insa nici el nu este compatibil cu sora lui.

De cand a venit necrutatoarea veste, parintii Alexandrei au pornit o lupta contra cronometru pentru a strange suma necesara unui transplant cu celule stem, operatie posibila doar in strainatate.

"Acum, starea ei s-a inrautatit, in cateva zile trebuie sa plecam la Spitalul Fundeni, la Bucuresti. Analizele sunt tot mai contradictorii, medicii din Iasi spun ca nu ii mai pot controla ficatul, extrem de afectat in urma tratamentului de pana acum", povesteste mama fetei, disperata. Intre timp, in intreaga Europa se cauta un donator compatibil cu Alexandra.

Analize au facut toti membrii familiei, insa fara niciun rezultat favorabil.

"Am facut analize chiar si celui mai mic copil al nostru, al cincilea, care are abia un an si trei luni si care ar fi putut deveni donator abia dupa varsta de 2 ani. Incredibil este ca, din cei 5 copii, 3 sunt compatibili intre ei, ceilalti doi, intre care si Alexandra, avand structuri diferite", spune mai departe mama.

Romanii au aflat de situatia Alexandrei, si-au facut simtit ajutorul, insa suma este, inca, foarte greu de atins. "Am strans cam 278 de milioane de lei vechi si 660 de euro. Ne trebuie intre 80-100.000 de euro, in functie de donator, daca este un donator internatinal, suma creste. Le multumim tuturor, dar avem nevoie disperata in continuare de ajutor. Din Botosani, ne-au sunat oamenii si ne-au dat banii in mana. Acum, pentru ca am fost solicitati in acest sens, am deschis si un cont in euro", ne spune Gabriela Ostafi.  

In urma cu cateva zile, guvernantii au anuntat ca se va infiinta in Romania Registrul donatorilor onorifici de celule stem. Odata cu infiintarea acestui registru, bazele de date ale centrelor de testare vor fi reunite, iar pacientii donatori compatibili din Romania vor putea oferi celor care au nevoie o noua sansa la viata. Pana in prezent, zeci de romani au mers deja la unul dintre cele sase centre, ca sa fie trecuti in baza de date. Acestia ii vor salva de la moarte pe bolnavii a caror viata depinde de un transplant cu celule stem, de la un donator neinrudit.

Intentii meritorii, insa Alexandra are nevoie de noi ACUM! 

Cu doar citeva luni inainte de licenta, Alexandra Ostafi, studenta la Textile, a primit o veste cutremuratoare: a aflat ca are aplazie medulara idiopatica - forma severa, adica leucemie.

Singura ei sansa este un transplant de celule stem in Germania. Costul acestuia depaseste insa cu mult posibilitatile familiei sale.

Are doar 23 de ani, este din Botosani si studia, pana acum cateva luni, la Facultatea de Textile-Pielarie si Management Industrial din Iasi.

Alexandra viseaza la o viata normala, cu o familie si tot ceea ce isi doreste fiecare om. In plus, vrea sa-si poata conduce motocicleta Minsk. Un model mai vechi, ce-i drept, dar pentru care si-a luat deja permisul anul trecut.
Pentru cei care doresc sa o ajute pe Alexandra cu orice suma de bani, aveti urmatoarele informatii:

Doamna Gabriela Ostafi, mama Alexandrei:
0751/485 837, 0761/166 409
sau donatii in conturile
Cont în lei
RO27BRDE070SV22386200700, BRD, Gabriela Ostafi
sau
Cont in euro
RO97BRDE070SV22724300700, BRD, Gabriela Ostafi


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânărul care a accident o femeie pe Sucevei, în arest pentru următoarele 30 de zile

Sâmbătă, 18 Ianuarie 2020
533

Instanța de judecată și-a însușit propunerea organelor judiciare și a dispus măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile față de tânărul de 27 de ani, din localitate...

Ministrul Mediului: Statul renunță la taxa auto în 2020

Sâmbătă, 18 Ianuarie 2020
382

Anul acesta nu vom avea taxă auto, anunță ministrul Mediului. Costel Alexe spune că Guvernul nu va implementa în acest an o nouă taxă auto pe mașinile second-hand importate.Taxa auto ...

Municipalitatea a aprobat proiectul de reabilitare a Liceului „Petru Rareș”. Trei clădiri vor fi modernizate și echipate, cu peste 5,6 milioane de lei

Sâmbătă, 18 Ianuarie 2020
392

Proiectul „Reabilitare şi modernizare Grup Şcolar Botoşani” a fost aprobat de către consilierii locali ai municipiului Botoșani, în prima ședință din acest an, desfășurat...