Parlamentarii rebeli din Botosani: Vezi cine a votat impotriva partidului!

Parlamentarii rebeli din Botosani: Vezi cine a votat impotriva partidului!

Parlamentarii PDL din Botosani sunt cei mai buni votanti, dar si cei mai disciplinati, votand aproape in totalitate dupa cum le-a cerut politica de partid! Dintre social-democrati, Gheorghe Marcu se distinge fata de colegii sai de aceeasi culoare politica atat prin numarul voturilor finale la care a participat, cat si prin voturile pe care le-a dat "impotriva" partidului sau. Un caz aparte este Liviu Campanu, senatorul de Botosani figurand cu cele mai multe voturi "rebele", dar si cu cel mai mic procent de voturi finale exprimate.

Institutul pentru Politici Publice a facut public un raport pentru sesiunea parlamentara septembrie -decembrie 2010, in care a fost incluse si procentele de rebeliune calculate pentru fiecare senator si deputat in parte.

Mai concret, aceste procente arata cat de "fideli" au fost parlamentarii fata de deciziile grupului parlamentar din care fac parte, atunci cand a fost nevoie sa isi dea votul final pe anumite proiecte de legi.

Campion la voturi rebele este senatorul independent Liviu Campanu, care din cele 69 de voturi exprimate in sesiunea parlamentara septembrie-decembrie 2010, 39 au fost in contradictie cu voturile exprimate de grupul parlamentar din care facea parte la acea vreme.

Un numar ridicat de voturi rebele a adunat si senatorul PSD, Gheorghe Marcu, cu 18 voturi. Din randul democrat-liberalilor cele mai multe voturi rebele, respectiv 4, le-a dat senatorul Dan Humelnicu, restul parlamentarilor de Botosani avand cate 1,2 sau chiar niciun vot rebel.

Va prezentam mai jos situatia voturilor rebele date de parlamentarii de Botosani, asa cum apare in raportul Institutului pentru Politici Publice.

Deputat                              V. finale   V. rebele Procent rebeliune
S. Iacob-Strugaru (PD-L)   231          0                 0,0%
N. Rebenciuc (PD-L)          225          1                 0.4%
C. Buhaianu (PD-L)            215          0                 0,0%
C. Macaleti (PSD)                98          1                 1,0%
A. Dolineaschi (PSD)          95           2                 2,1%
F. Turcanu (PNL)                 94           2                 2,1%


Senator                            V. finale    V.rebele Procent rebeliune
Gh. Marcu (PSD)               154          18                 11.5%
D. Humelnicu (PD-L)        173             4                   2,3%
L. Campanu (indep.)          69           39                 56,5%

In acelasi raport facut public de catre Institutul pentru Politici Publice, deputatul PD-L, Catalin Obuf-Buhaianu apare ca fiind unul dintre parlamentarii care in sesiunea parlamentara sseptembrie-decembrie 2010 nu a avut depusa nicio propunere legislativa.

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
36

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
28

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
148

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...