Se strânge cureaua pentru turul al doilea de prezidențiale, în Botoșani

Se strânge cureaua pentru turul al doilea de prezidențiale, în Botoșani

Costurile primului tur de alegeri prezidențiale s-au ridicat, în județul Botoșani, la aproximativ jumătate din bugetul alocat. Astfel, din cele 7,64 milioane de lei, s-au consumat puțin peste 3,3, milioane de lei, iar diferența a fost returnată guvernului.

Potrivit prefectului județului, Dan Șlincu, din suma totală repartizată de guvern pentru primul tur de scrutin, 7,258 milioane de lei au fost alocați pentru plata indemnizațiilor și 393.000 de lei au fost destinați pentru costurile materialelor necesare procedurii de votare per ansamblu.

Din acest buget, în realitate, plata indemnizațiilor a cumulat 3,2 milioane de lai, în vreme ce materialele necesare votării au costat puțin peste 100.000 de lei.

Pentru cel de al doilea tur, s-au alocat 6,4 milioane de lei, însă cu modificări importante pe partea de indemnizații pentru personal. Mai exact, dacă pe 10 noiembrie membrii de comisie au încasat 500 de lei, de această dată vor obține o indemnizație de numai 300 de lei. Totodată, dacă președinții de comisie și operatorii pe calculator au fost remunerați cu 950 de lei în primul tur, acum vor fi plătiți cu 570 de lei, adică li se va tăia aproape jumătate din indemnizație.

Sunt 427 de secții de votare. Inspectoratul Județean de Poliție asigură paza a 147 secții, Inspectoratul Județean de Jandarmi a 92, Inspectoratul pentru Situații de Urgență a 74, iar Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani pentru 109 secții.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amenzi de zeci de mii de lei și 10 permise confiscate de polițiști la Botoșani!

astăzi, 17:56
8

 În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul planului BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jand...

„Un copac pentru viitorul nostru!”- activitate de promovare a împăduririi la școala din Albești! (Foto)

astăzi, 17:21
21

Protejarea mediului înconjurător a fost mereu una dintre grijile elevilor și cadrelor didactice de la Școala Gimnazială nr. 2 din Tudor Vladimirescu, comuna Albești. Având în ve...

Un mormânt ce-și așteaptă eroul!

astăzi, 15:22
555

În anii 2007-2008, la Botoșani, în revista „Forum Cultural”, sub semnăturile istoricilor Petre Otu și Octavian Liviu Şovan apărea un articol ştiinţific, defalcat î...